Úvod Sociálne siete Facebook Facebook opäť experimentuje. Tlačidlo WhatsApp priamo v aplikácii Facebook?

Facebook opäť experimentuje. Tlačidlo WhatsApp priamo v aplikácii Facebook?

1

Tvorcovia sociálnej siete Facebook sa nevyhýbajú experimentovaniu s novými funkciami, čo už dokázali neraz. Užívateľská základňa rastie, príjmy z reklamy detto a nové užívateľské možnosti tento rast iba podržia. 

Samozrejme, všetky testované novinky sa nedostanú do bežnej praxe. Tá posledná by sa ale mohla. Facebook v poslednom období napríklad rozšíril dostupnosť služby Marketplace, testuje farebné komentáre a nedávno sa v prostredí sociálnej siete tiež objavili Príbehy z Instagramu.

Ďalším na rane môže byť tlačidlo pre WhatsApp, ktoré bude priamo odkazovať na dvornú komunikačnú aplikáciu. Komunikačný nástroj WhatsApp Facebook vlastní, no jeho vývoj prebieha oddelene.

Štruktúre ale praje užšie previazanie medzi službami, keďže je WhatsApp užívateľsky nesmierne atraktívny. Vyzerá to, že interná platforma Facebook Messenger pritom problémom nebude.

facebook

Facebook totižto umiestnil tlačidlo pre otvorenie aplikácie WhatsApp priamo do hlavného menu, kde nájdete svoj profil, udalosti, uložené odkazy, stránky, ktoré spravujete a tak podobne.

Tlačidlo WhatsApp dostalo výsostné umiestnenie v hornej časti, hneď pri vašom mene a fotografii. Ak naň kliknete, okamžite sa vám otvorí aplikácia WhatsApp, presnejšie ponuka s aktívnymi konverzáciami. Systémovým tlačidlom Spať sa opäť vrátite do aplikácie Facebook.

Dôvod implementácie tlačidla? Jednoduchšie zdieľanie obsahu. Články, videá a iný obsah vhodný pre zdieľanie si užívatelia radi posielajú prostredníctvom okamžitých správ. Aj cez iné appky ako Messenger.

Facebook novinku testuje v užšej skupine užívateľov, čiže ju zatiaľ vo svojej aplikácii nemusíte nájsť.