Úvod Sociálne siete Facebook Facebook chystá zmeny komentárov: Pozri sa, aké farebné peklo testuje!

Facebook chystá zmeny komentárov: Pozri sa, aké farebné peklo testuje!

3
facebook

Internetový gigant Facebook opäť prichádza s novými funkciami, no (našťastie) zatiaľ iba v rámci úzkej testovacej skupiny. Ak vám v žalúdku ležia nedávno zavedené farebné textové statusy, vedzte, že môže byť horšie.

Facebook môže za pár týždňov vyzerať ako dúha. Doslova. Od decembra minulého roka Facebook ponúka užívateľom možnosť vylepšiť textové príspevky pozadím v rôznych farbách, prechodmi a napríklad grafikou so srdiečkami.

Obyčajné textové príspevky zvykli užívatelia prehliadať. Preto ich Facebook vyfarbil a ľudia po týchto možnostiach okamžite skočili. Teda niektorí. Výrazný farebný podklad lepšie udrie do očí, čo zabezpečí autorom príspevkov viac vytúžených lajkov a reakcií.

Po novom sa môžeme na sociálnej sieti Facebook stretnúť s farebnými komentármi pod príspevkami. Presne v takom štýle, v akom prišli farby do statusov. Pokiaľ sa budete vyjadrovať k nejakej téme a získate pocit, že váš komentár je nesmierne dôležitý, zobraziť ho budete môcť na farebnom pozadí.

Istotne si pamätáte na emoji vysmiateho hovienka, ktorým užívatelia doslova spamovali diskusie pod príspevkami na sociálnej sieti Facebook. Teraz si predstavte, čo sa stane, ak im dáte do ruky farebné pastelky.

facebook
© Evert Groot

Jedinou záchranou je, že Facebook nové funkcie nakoniec nezavedie do ostrej prevádzky. Zatiaľ sa týkajú výhradne mobilných zariadení a používať ich môže iba vybraná skupina užívateľov. Facebook ale zvykne testované funkcie plošne uvoľniť, a to v pomerne krátkom čase.

Farebné komentáre majú byť viditeľné pre každého užívateľa sociálnej siete Facebook bez rozdielov. Ako farebné komentáre vyzerajú môžete vidieť na príspevku Everta Groota vyššieČo na ne hovoríte?