Úvod Operátori Telekom Telekom PREKVAPIL: Vyhlásil vojnu konkurencii, 50 GB dát vám dá za mimoriadne...

Telekom PREKVAPIL: Vyhlásil vojnu konkurencii, 50 GB dát vám dá za mimoriadne nízku cenu

Telekom už začiatkom mája spustí novú platformu s názvom SWIPE. Určená je pre mladých zákazníkov, ktorí si môžu navoliť objemy podľa vlastných preferencií.

3

Slovenský operátor Telekom sa s nami prostredníctvom tlačovej správy podelil o fantastickú novinku. Už 2. mája na Slovensku spustí novú platformu pre mladých ľudí vo veku od 15 do 28 rokov. Nesie názov SWIPE, pričom ide o plne digitálny, samostatne fungujúci produkt.

„Prinášame absolútnu novinku pre GenZ, ktorá si môže skladať svoje telco služby podľa seba a mať vysokú mieru flexibility. Každý mesiac môže vyzerať program nášho mladého zákazníka úplne inak. Navyše SWIPE neberieme iba ako štart jedného programu, ale celej platformy Svet podľa teba, ktorá GenZ prináša exkluzívne zážitky či nevídané benefity,“ hovorí Mladen Mitič, riaditeľ mass market segmentu Slovak Telekom.

Čo je SWIPE a ako sa k nemu dostať?

Ako už bolo spomenuté v úvode, SWIPE figuruje ako samostatný produkt v portfóliu Telekomu. Na získanie prístupu je teda potrebné stiahnuť si dedikovanú, rovnomennú aplikáciu. Cez tú si následne možno objednať i aktivovať žiadaný program.

Telekom | Zdroj: Depositphotos.com

Objednávka funguje v dvoch podobách – buď to si zvolíte fyzickú SIM kartu, alebo eSIM. Fyzickú kartu si môžete nechať doručiť poštou, kuriérom či cez Packetu. eSIM sa k zákazníkovi dostane oveľa rýchlejšie, čo znamená skoršiu aktiváciu služby. Aktivácia pritom prebieha prostredníctvom biometrického overenia alebo skenovania tváre. Následná platba za služby je realizovaná zo spárovanej platobnej karty.

Čo všetko SWIPE ponúka?

SWIPE je náramne prispôsobivý program, čo znamená, že na svoje tu natrafí takmer každý mladý zákazník. Obsah konečného balíčka si možno navoliť podľa vlastných potrieb, pričom k dispozícii sú tri komponenty, a to voľné minúty či správy, objem dát a rýchlosť dát.

V prípade voľných minút a správ si možno zvoliť kapacity 0, 100+100, 200+200 alebo neobmedzené. Pri objeme dát sú k dispozícii kapacity 0, 15, 20, 50, 100 GB alebo neobmedzené. Napokon tu máme sľubovanú rýchlosť, pri ktorej je na výber z 1, 3, 10 Mb/s alebo neobmedzenej.

Samozrejme, každá kombinácia má inú cenu. Aj tá tak môže byť pri zostavovaní konečného balíčka jedným z hlavných faktorov. Zákazník si jednoducho vyskladá služby tak, aby neplatil viac, než koľko mu príde prijateľné.

Ak by sme mali uviesť príklady, konkrétne kombinácia 100 voľných minút/100 správ do všetkých sietí a 15 GB mobilných dát s plnou rýchlosťou vychádza na 12 eur. Kombinácia s 50 GB dát s rýchlosťou 10 Mb/s zase stojí 16,7 eura.

Pokiaľ ide o najvyššiu možnú konfiguráciu, tá nesie názov Nekonečný SWIPE a ponúka neobmedzené volania i správy, ako aj neobmedzená dáta s plnou rýchlosťou, a to za 22 eur. Ak však zákazník vôbec nevolá, môže si zvoliť 0 voľných minút pri napríklad 15 GB dát s rýchlosťou 1,1 Mb/s. V takom prípade by platil iba 7,7 eura mesačne.

Každá kombinácia sa volí na obdobie 30 dní. V prípade, že zákazník predčasne vyčerpá poskytnuté kapacity, môže si dokúpiť doplnkový balíček alebo si skôr obnoviť celý program. 30 dní je totiž maximálna platnosť, nie minimálna.

Pokiaľ ide o doplnkové balíčky, tie obsahujú buď to nekonečné dáta s neobmedzenou rýchlosťou na 24 hodín za 2 eurá, alebo nekonečné volania a správy do všetkých sietí, taktiež na 24 hodín a za 2 eurá.

Ilustr. obr. | Zdroj: Getty Images Signature

Prečo zvoliť SWIPE?

Samozrejme, prechod na SWIPE je čisto dobrovoľný. Rozhodne však stojí aspoň za zváženie. Má totiž kopu skvelých výhod, ktoré nemožno ignorovať, ako napríklad:

  • Neviazanosť a flexibilita;
  • Možnosť predčasnej obnovy;
  • Volanie známym v ST;
  • Nekonečné dáta na 3 hodiny denne na univerzitách;
  • Vrchný limit 30 eur za služby v ST.

Za zmienku taktiež stoja špeciálne ponuky pre mladých v podobe Magenta Moments. Na štart sa zapojili do ponúk silné značky ako Wolt (zľava na donášku), Regal Burger (menu za cenu burgra), Slovnaft (zľava na hotdog), Pelikán (zľava na letenky), Samsung či Maťove akcie.

Exkluzívne zážitky

V neposlednom rade treba spomenúť, že súčasťou novej platformy sú aj zážitky, ktoré sú rozdelené do niekoľkých kategórií. Zákazníci sa môžu zapojiť do ľubovoľnej úrovne, a to priamo prostredníctvom aplikácie SWIPE. K dispozícii sú úrovne:

  • Bronzová – každý mesiac prebieha žrebovanie lístkov pre 1+1 zákazníka na slovenské i české festivaly, ako sú Lovestream, Hiphop žije alebo Beats for Love;
  • Strieborná – šanca pre zákazníka a jeho deväť známych ísť na koncert rapera Gleba do VIP zóny a osobne sa s ním stretnúť v zákulisí;
  • Zlatá – obsahuje 1+9 vstupov pre zorganizovanú párty podľa tipov víťaza a dostupných možností.

Zákazníci s programom SWIPE sa môžu zapojiť do ľubovoľnej úrovne. Zároveň platí, že zákazníci s programom Nekonečný SWIPE majú až 3-násobne vyššiu šancu na výhru.


Prečítajte si tiež:


Vlastný ambasádor

Na záver ešte treba spomenúť, že nová platforma má aj vlastného ambasádora, ktorým je už zmienený raper Gleb. Ten aktuálne chystá pre štart SWIPE nový videoklip a zákazníci i fanúšikovia z celého Slovenska budú môcť do neho prispieť svojimi tipmi a nápadmi.