Úvod Sociálne siete Facebook Facebook má priniesť príbehy aj do desktopovej verzie. Načo?!

Facebook má priniesť príbehy aj do desktopovej verzie. Načo?!

0

Príbehy na Facebooku sú po novom dostupné aj na desktopovej verzii platformy. Pre server TechCrunch to potvrdil samotný Facebook. Novú funkciu však zatiaľ len testujú.

Načo by nám to však bolo?

Príbehy na Facebooku takmer nikto nepoužíva. Samozrejme, sem tam sa nájde jedna zblúdilá duša, ktorá tejto funkcie využije, no nestáva sa to často. Väčšina ľudí, ktorí o to majú záujem, príbehy pridáva na Instagrame alebo Snapchate. Tam po jednom dni, resp. pár minútach zmiznú a je pokoj. Krátke správy si vymieňame cez WhatsApp a Messenger, no a na Facebooku zdieľame životné udalosti, odkazy na novinky a podobne.

Najväčšia sociálna sieť však chce, aby sme príbehy používali aj tam. Prečo? To nikto nevie. Až 90 % ľudí na Facebook chodí z mobilného zariadenia, takže to určite nie je o tom, že by sme to používali, ak by to bolo aj na počítači.

Výsledok bude však podstatne horší. Pribudne ďalšia funkcia, ktorá len zaberie miesto. Je tu však jedna nádej, a to tá, že stále ide len o test, ktorý sa môže preukázať ako neefektívny. Uvidíme teda či vo Facebooku ostalo aspoň kúsok zdravého rozumu a príbehy nadobro zruší.