Úvod Výrobcovia Motorola Súčasné príslušenstvo Moto Mods bude kompatibilné aj s budúcoročnými generáciami Moto Z...

Súčasné príslušenstvo Moto Mods bude kompatibilné aj s budúcoročnými generáciami Moto Z smartfónov

0
Moto Z2

Motorola urobila z príslušenstva Moto Mods skutočne využiteľné a ľahko ovládateľné doplnky pre svoje dva dvorné smartfóny z Moto Z línie. Nešlo teda o žiadny sezónny výstrel, ktorým chcela Motorola nalákať kupujúcich. 

Prvý kontakt s Moto Mods sme absolvovali v minulom roku s premiérou smartfónov Moto Z Play a Moto Z. Už vtedy výrobca prisľúbil, že príslušenstvo Moto Mods bude kompatibilné aj s budúcoročnými generáciami Moto Z zariadení.

Sľub bol dodržaný. Nová generácia smartfónov sa volá Moto Z2 Play a Moto Z2 Force, a obe sú kompatibilné s celým radom príslušenstva Moto Mods. Model Moto Z2 Play si odbil už aj slovenskú premiéru, ktorej sme sa zúčastnili. Všetky detaily nájdete v texte na tejto adrese.

Pravdu povediac, nemysleli sme si, že výrobca prekoná dvojročný cyklus podpory, ktorá je v segmente smartfónov vcelku zaužívaný. Omyl. Hovorca spoločnosti pre server TechRadar potvrdil, že aj budúcoročné generácie smartfónov Moto Z budú kompatibilné s Moto Mods.

Moto mods
Moto Z Play z roku 2016

To znamená, že ak ste si v roku 2016 kúpili napríklad modul JBL SoundBoost alebo foto príslušenstvo True Zoom s podpisom spoločnosti Hasselblad, použiť ho budete môcť aj v roku 2018 s novými generáciami Moto Z zariadení.

Zo stratégie vyťažia samotní užívatelia, ako aj výrobca. Zakúpené moduly si nájdu širšie využitie a Motorola si zároveň poistí užívateľskú základňu. Ak si niekto zakúpil rovno niekoľko modulov, je väčšia šanca, že siahne po novej generácii smartfónov a neprebehne ku konkurencii.

Obavy máme z dizajnu. Je jasné, že Moto Z smartfóny pre rok 2018 budú musieť byť tvarom, resp. veľkosťou, stále rovnaké. Inak by príslušenstvo jednoducho nepasovalo. Trend bezrámikových konštrukcií už objavili aj menej významní hráči trhu a bolo by fajn, kedy si ho osvojila aj Motorola.

To samozrejme nemusí byť prekážkou. Pokiaľ centrum vývoja a výskumu výrobcu dokáže zachovať tvar a veľkosť smartfónu s tým, že ho z prednej strany vybaví displejom s minimálnymi rámikmi, môže ísť o strelu do čierneho.

Motorole sa darí aj na Slovensku. Pod záštitou vlastníka Lenovo sa v druhom štvrťroku 2017 predalo na Slovensku 47 788 kusov smartfónov. Smartfóny sú obľúbené aj u operátorov.

Vlastníte jeden z Motorola Moto smartfónov? Ako ste s ním spokojní? Vaše postrehy uvítame v diskusii.