Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo Moto Z2 Play oficiálne: Vítaná inovácia s novými MotoMods modulmi

Lenovo Moto Z2 Play oficiálne: Vítaná inovácia s novými MotoMods modulmi

1
Moto_Z2_Play

Asi mesiac nás sprevádzali úniky informácií, ktoré smerovali k novej generácii jedného z najlepších smartfónov minulého roka. Lenovo Moto Z2 Play je oficiálne vonku.

Moto Z2 Play sa nesie v znamení síce miernych, no vítaných vylepšení. Nadšenci pripojiteľných periférií ocenia nové MotoMods moduly.

Nová generácia sa po dizajnovej stránke veľmi nezmenila. Tvar smartfónu je rovnaký, čo je podmienené kompatibilitou s MotoMods modulmi z minulého roka. Nový je snímač odtlačkov prstov, ktorý pricestoval z modelov Moto G5 / G5 Plus.

Pri tejto dvojici snímač pracoval nesmierne presne a spoľahlivo, čo sa tak bude určite týkať aj Moto Z2 Play. Smartfón je štíhlejší. Prémiová hrúbka 5,99 milimetra žiaľ zmenšila kapacitu batérie.

Moto_Z2_Play
© Lenovo

Vlaňajší model vydržal na jedno nabitie skvelé dva dni plnohodnotného používania. Postaral sa o ne 3510 mAh akumulátor, ktorý má v novej generácii iba 3000 mAh kapacitu. Netrúfame si odhadovať výdrž na jedno nabitie.

Pravdepodobne ale bude nižšia, aj keď sa na jeden celý aktívny deň budeme môcť spoľahnúť. 5,5-palcový IPS LCD Super AMOLED displej pracuje s FHD 1080p rozlíšením, čipset Snapdragon 626 bol známy už skôr, poteší väčšia, 4 GB kapacita RAM.

Pohľad 5,99 mm hrubé telo © Lenovo

64 GB úložisko môžete ešte nafúknuť vďaka microSD podpore. USB typ C dopĺňa 3,5 mm audio jack. Moto Z2 Play zaujme aj nadšencov fotografie. 12 Mpx snímač pracuje s veľmi nízkou svetelnosťou f/1.7 a dokáže natočiť aj 4K video.

Vpredu sa nachádza tradičná 5 Mpx kamera s clonou f/2.2 a širokouhlým objektívom. Slovenskú cenu zatiaľ nepoznáme, no tá americká sa zastavila 499 dolároch.

Nové Moto Mods

K Moto Z2 Play môžete pripojiť minuloročné MotoMods a tiež pár nových kúskov. Inovácie sa dočkal reproduktor JBL SoundBoost, ktorý ma teraz výkon 15 W. Menšiu kapacitu batérie smartfónu môže vykompenzovať Moto TurboPower Pack s kapacitou 3490 mAh.

© Lenovo

Nové Moto Style Shell kryty nebudú plniť iba dizajnovú funkciu. Prichádzajú s podporou rýchleho nabíjania.

moto z2 Play
© Lenovo

Najzábavnejšie vyzerá rozšírenie Moto GamePad, ktoré pretvorí Moto Z2 Play na mobilnú hernú konzolu.

O následnej slovenskej dostupnosti a cenách vás budeme informovať neskôr.