Spoločnosť Lenovo nás včera na tlačovej konferencii podrobne informovala o príchode nových smartfónov na slovenský trh. Ide pritom o vlajkový model Moto Z, ale aj cenovo dostupnejší variant.

Hneď v úvode začneme tým najlepším, čo inžinieri spoločnosti Lenovo navrhli a vytvorili. Lenovo Moto Z je plnohodnotný high-end smartfón, ktorý sa vďaka svojim vlastnostiam nebojí pozrieť do očí akejkoľvek konkurencii na našom trhu.

Moto Z

Lenovo Moto Z je najtenším high-end smartfónom, aký môžete čoskoro na našom trhu nájsť. Jeho hrúbka je len 5,19 milimetra. Okrem toho sa pýši skvelým Super AMOLED displejom s uhlopriečkou 5,5 palca a jemným QHD 1440p rozlíšením (Gorilla Glass 4).

13 Mpx fotoaparát s clonou f/1.8, laserovým zaostrovaním a optickou stabilizáciou zvládne tiež záznam 4K videa alebo FHD videa pri snímkovaní 60 fps. High-end zameranie potvrdzuje 4 GB kapacita operačnej pamäte RAM a čipset Snapdragon 820.

motoz-1

Veľmi tenké telo sa podpísalo pod trochu menšiu kapacitu batérie. Tá má 2600 mAh, no výrobca nás uistil, že na jedno nabitie vydrží smartfón dýchať 30 hodín 15 minút nabíjania postačí na 8 hodinové používanie. Postará sa o to technológia rýchleho nabíjania Turbo Charger.

moto z

Spomenieme USB typ C, snímač odtlačkov prstov, ktorým mimochodom smartfón nielen odblokujete, ale aj zablokujete a taktiež 32 GB internú pamäť s možnosťou rozšírenia o 2 TB v rámci microSD kariet. Asi nikoho neprekvapí prémiová kovová konštrukcia z hliníka, ktorý sa používa v leteckom priemysle. Lenovo Moto Z je kompatibilný s modulárnym príslušenstvom MotoMods. O tom však neskôr.

moto z

Lenovo Moto Z si budete môcť zadovážiť na našom trhu už v priebehu októbra s cenou 699 eur. Exkluzívne partnerstvo s operátorom Orange zabezpečí, že v predajniach tohto operátora sa Lenovo Moto Z objaví už 14. októbra 2016. Pri kúpe navyše obdržíte darček v podobe hudobného modulu JBL.

Moto Z Play

Nižšia cena a rekordná výdrž na jedno nabitie. Veľké lákadlo smartfónu Moto Z Play. Aj toto zariadenie je kompatibilné s príslušenstvom MotoMods. 3510 mAh akumulátor znesie minimálne dvojdňovú prevádzku na jedno nabitie a 15 minút nabíjania pridá ďalších 9 hodín používania.

moto z play

5,5-palcový Super AMOLED displej dostal stále dostatočne jemné FHD 1080p rozlíšenie, výkonnostné optimum predstavuje čipset Snapdragon 652, ktorý kooperuje s 3 GB kapacitou RAM a 32 GB úložiskom. Aj v tomto prípade môžete rátať s microSD slotom, ktorý pohltí 2 TB pamäťovú kartu. Smartfón Moto Z Play je chránený pred vlhkosťou vďaka vodeodpudivej nano technológii.

moto z play

Rýchly snímač odtlačkov prstov dopĺňa USB typ C, 16 Mpx fotoaparát s laserovým a PDAF zaostrovaním (f/2.0) či predná širokouhlá 5 Mpx kamera, pri ktorej nájdete tiež LED blesk.

moto z play

Lenovo Moto Z Play bude k dispozícii u autorizovaných predajcov v tomto mesiaci (október) s maloobchodnou odporúčanou cenou 449 eur. Patrónom Moto Z Play bude operátor Telekom, u ktorého nájdete zariadenie už od 14. októbra 2016 aj s MotoMods audio darčekom.

MotoMods

Dobrou správou je, že na našom trhu sa bude dať zadovážiť kompletné príslušenstvo MotoMods. To sa k dvom spomínaným zariadeniam vyššie pripája prostredníctvom silného magnetu a konektora, ktorý pozostáva zo 16-tich pozlátených pinov.

motomods

Modul stačí jednoducho priložiť k zadnej strane a je okamžite aktívny bez potreby reštartovania zariadenia. Výrobca uviedol, že MotoMods príslušenstvo bude kompatibilné aj s poprednými zariadeniami, ktoré spoločnosť vyprodukuje v najbližších dvoch rokoch. Nepôjde tak o krátkodobú investíciu do príslušenstva. Toto rozhodnutie veľmi vítame.

Hasselblad True Zoom

Hasselblad je renomovaný švédsky výrobca fotoaparátov. Po pripojení k smartfónom Moto Z a Moto Z Play získate 12 Mpx rozlíšenie, 10-násobný optický zoom alebo xenónový blesk.

hasselblad

Manuálny režim ponúka funkcie vyváženia bielej, nastavenia clonového čísla či rýchlosť uzávierky. ISO je k dispozícii v rozsahu od 100 do 3200 bodov a počítať môžeme s bezstratovým RAW formátom zhotovených fotografií.

 JBL SoundBoost

Pokiaľ viac holdujete hudbe ako fotografii, audio výbavu smartfónov môžete vylepšiť prídavným modulom s dvoma stereo reproduktormi s výkonom 3W. Integrovaná 1000 mAh batéria pomôže k desiatim hodinám nepretržitého počúvania.

jbl

JBL SoundBoost netreba nijako nastavovať. Stačí ho priložiť k zadnej strane kompatibilných smartfónov a ten začne okamžite hrať v kvalite, ktorá je vzhľadom na rozmery príslušenstva až prekvapivá.

Moto Insta-Share Projector

Filmy, seriály, video alebo aj domáca obrazovka smartfónu. Vďaka prídavnému projektoru môžete obsah zobraziť napríklad na stene v uhlopriečke až 70 palcov.

projector

Svetelnosť dosahuje 50 lúmenov a kontrastný pomer je 400:1. V príslušenstve si našla miesto 1100 mAh batéria. Samozrejmosťou je aj stojan pre pevné a presné umiestnenie.

Incipio Power Pack  

Incipio Power Pack modul slúži ako prídavná batéria. Zariadenia v kombinácii s týmto príslušenstvom ponúknu nekompromisnú výdrž.

22 hodín používateľskej výdrže navyše uvíta určite každý používateľ. Moto Z / Moto Z Play vás tak nenechá v štichu v žiadnej situácii. Špeciálny režim umožní nabíjať integrovanú batériu v smartfóne. Potešia rôzne dizajnové edície, ktoré vyhovejú štýlu každého používateľa.

motomods

K dispozícii budu tiež MotoMods kryty, ktoré plnia vizuálnu funkciu. Drevo, koža alebo látka vylepší vzhľad opäť obyčajným priložením MotoMods krytu k zadnej strane. Kryty sme si samozrejme vyskúšali. Ich magnet je skutočne silný a spracovanie je takisto na vysokej úrovni. Kryt sa pri aj nešetrnejšej manipulácii so zariadením nepohol ani o milimeter.

motomods

Dostupnosť je v tomto smere naplánovaná podobne, od októbra 2016. Na ceny autorizovaných predajcov si však zatiaľ musíme počkať.