Úvod Výrobcovia Lenovo Moto Z2 Force oficiálne: Odolný ShatterShield displej a duálny fotoaparát

Moto Z2 Force oficiálne: Odolný ShatterShield displej a duálny fotoaparát

0

Čínsky gigant Lenovo predstavil nový vlajkový smartfón pre rok 2017, ktorým je samozrejme očakávaný Moto Z2 Force. Tak ako bolo známe už skôr, novinka ponúka niekoľko príťažlivých vlastností. 

Vzhľad

Moto Z2 Force je takmer totožný s predošlou generáciou Moto Z. Výraznejšiu bradu dopĺňa iba pozmenený snímač odtlačkov prstov, ktorý sme spoznali pri zariadení Moto Z2 Play.

Zadná strana je na tom podobne, aj keď tu sú odlišnosti trochu výraznejšie. Smartfónu pristane vzhľad a prevedenie čistého, pevného kovu (hliník série 7000). Výrobca tiež inak vyriešil umiestnenie segmentov pre príjem signálu.

V spodnej časti sa nachádza už dobre známy pozlátený konektor, ktorý je určený pre príslušenstvo MotoMods. Mimochodom, Moto Z2 Force je kompatibilný s predošlým príslušenstvom MotoMods ako aj s novým typom z rodiny.

Moto Z2 forceZmenu badať tiež v kruhovom segmente pre fotoaparát. Akúsi tvár vytvárajú dve oči duálneho fotoaparátu a horizontálne uložený LED blesk pod nimi. O fotoaparáte ale v riadkoch nižšie.

Smartfón nedisponuje 3,5 mm audio konektorom. Spodnej hrane tak dominuje iba USB typ C. Moto Z2 Force je žiletkou s hrúbkou 5,99 milimetra.

Fotoaparát

Trend duálnych fotoaparátov zasiahol aj novú vlajkovú loď Lenova. Duálny fotoaparát pracuje v štýle smartfónu Huawei P10. Jeden senzor má na starosti snímanie farebného spektra a druhý senzor pre zmenu sníma čiernobielo.

12 Mpx rozlíšenia možno nevyzerajú na papieri atraktívne, no oproti minulej generácii sa zlepšila veľkosť senzorov, vďaka čomu pohltia viac svetla (f/2.0). O ostrenie záberov sa postará laser.

moto Z2 force

V aplikácii fotoaparátu nájdeme obvyklé režimy pre panorámu, monochromatické snímanie či HDR zábery. Nechýba režim pre portréty.

Oba foto snímače vyrobilo japonské Sony. Ide o typ IMX386, ktorý nájdeme napríklad v smartfóne Xiaomi Mi 6.

Výkon

Pod kapotou žiadne vzrušenie. Obvyklá výbava väčšiny súčasných high-end smartfónov zahŕňa čipset Snapdragon 835, 4 GB alebo 6 GB RAM a 64/128 GB úložisko. Pamäťovo objemnejšia verzia je určená pre Európu.

Najväčším tŕňom v oku smartfónu je akumulátor, ktorý má kapacitu 2730 mAh. Výrobca trvá na tom, že smartfón zvládne celodennú prevádzku. Uvidíme.

Displej

Displej poskytne maximálnu kvalitu zobrazenia, ktorú zabezpečí jemné QHD 1440p rozlíšenie, AMOLED technológia a inak bežný rozmer podčiarknutý uhlopriečkou 5,5″.

Pri displeji ale nájdeme odvážne označenie ShatterShield, čo značí, že panel bol navrhnutý tak, aby sa pri bežný nehodách nerozbil. Už teraz sme zvedaví na prvé testy odolnosti pádom z väčšej výšky, kladivom, plameňometom, autom…YouTube nesklame.

Softvér 

moto Z2 forceO hladký a rýchly chod sa postará operačný systém Android vo verzii 7.1.1. Výrobca ho neprekrýva žiadnou grafickou nadstavbou a zmien bude len minimum. Výrobca pridá praktické Moto Akcie a pár detailov.

Softvérovú výbavu môžu ešte teoreticky „vylepšiť“ operátori vlastnými aplikáciami.

MotoMods

Ako sme spomínali vyššie, Moto Z2 Force si rozumie so súčasným príslušenstvom MotoMods. Pribudlo však aj jedno nové.

Zaujímavá 360-stupňová kamera (Moto 360) dokáže zaznamenať video v 4K rozlíšení, 3D zvuk a každá z dvojice šošoviek zaznamená fotografie v 150-stupňovom zábere.

moto 360 camera

Výhodou oproti Samsung Gear 360 je, že modul nepotrebujete pamäťovú kartu. Zábery okamžite presuniete do smartfónu, kde ich môžete hneď upravovať. Zároveň sa napríklad nahrajú do služby Google Fotky a máte pokoj.

Ďalšou výhodou je kompaktnosť. Kamera nepotrebuje batériu a ani slot pre pamäťovú kartu.

Cena

Cena sa nebude vymykať zo štandardu súčasných vlajkových TOP modelov. Tá americká oficiálna sa začína na 720-tich dolároch.

Európska cenovka sa tak bude s najväčšou pravdepodobnosťou pohybovať v rozmedzí od 700 do 750 eur. Teda dúfame. Európske cenu, ako aj tú pre našu krajinu prinesieme hneď, ako nám ju výrobca poskytne.

Čierne farebné farebné prevedenie sa postaví do radu so zlatým a šedým. Je možné, že niektoré prevedenia budú exkluzívnou záležitosťou konkrétnych operátorov.

Šedý variant napríklad patrí poskytovateľovi T-Mobile, ktorý operuje na americkom trhu.