Spoločnosť Lenovo na dovolenke nie je a počas leta priniesla na slovenský trh hneď niekoľko noviniek. Okrem novej generácie jedného z najlepších smartfónov strednej triedy a modulov MotoMods to je aj značka Motorola. 

Motorola bola založená v roku 1928 a na konte má niekoľko technologických prvenstiev a úspechov. Asi viete, že Motorola vyrobila prvý mobilný telefón na svete. Bolo na škodu, že Lenovo, súčasný vlastník Motoroly, značku odsunul na druhú koľaj.

Sme radi, že ju vracia späť na výslnie aj u nás na Slovensku. Od dnes teda žiadne Lenovo Moto ale priamo hrdá Motorola.

motorola

Motorola Moto Z2 Play

Novú generáciu veľmi vydareného modelu z minulého roka už poznáme. Detailné informácie sme vám priniesli vzápätí po svetovej premiére. Moto Z2 Play je oddnes oficiálne dostupný na Slovensku, a tak pripomenieme jeho kľúčové vlastnosti.

Smartfón si polepšil po dizajnovej stránke. Je ľahší (145 gramov), tenší (5,99 mm) a jednoliate telo tvorí kov, hliník série 6000. Popri dizajne zabudli predstavitelia spoločnosti poukázať na menšiu kapacitu batérie (oproti vlaňajšej generácii).

moto Z2 Play

Smartfón disponuje akumulátorom s kapacitou 3000 mAh (rýchle nabíjanie cez USB typ C), ktorý by mal poskytnúť stále dostatočnú výdrž na jedno nabitie. Výrobca hovorí o 30-tich hodinách. Ak by vám to bolo predsa len málo, kapacitu rozšírite pomocou príslušenstva MotoMods.

Pod kapotou nájdeme vylepšený Snapdragon 626, 4 GB RAM, 64 GB úložisko a prednej strane dominuje 5,5-palcový displej, ktorý je vyrobený AMOLED technológiou. Jeho rozlíšenie je obvyklých 1920 x 1080 pixelov.

Moto Z2 Play vyhovie aj užívateľom, ktorí bažia po krásnych a ostrých fotografiách. 12 Mpx snímač pracuje s nízkou clonou f/1.7 a jeho pixely sú veľké 1.4 µm. Snímač zachytí 2K video pri 30 fps ako aj FHD záznam pri 60-tich snímkach za sekundu.

Prednú 5 Mpx kameru dopĺňa LED blesk, čiže si efektné selfie zhotovíte aj v noci, resp. za zlých svetelných podmienok. Aby sme nezabudli, Moto Z2 Play zostáva verný takmer čistému operačnému systému Android vo verzii 7.1.1 Nougat.

Praktické Moto Akcie sú samozrejme prítomné tiež, pričom ich softvéroví vývojári ešte vylepšili. Pribudol nočný režim, funkcionalita Moto Voice či prepracovaný snímač odtlačkov, ktorým môžete ovládať celý systém.

Motorola Moto Z2 Play je na slovenskom trhu dostupná oddnes a v priebehu augusta sa postupne objaví na pultoch operátorov O2, Telekom a Orange. Maloobchodná odporúčaná cena sa od vlani nezmenila. Aj nová generácia Moto Z2 Play stojí 449 €.

MotoMods

Tak, ako výrobca prisľúbil, Moto Z2 Play si rozumie so všetkými modulmi MotoMods, ktoré sú dostupné. Čiže aj s tými, ktoré boli predstavené ešte v minulom roku s prvou generáciou.

Vďaka MotoMods získate zo smartfónu podstatne viac. Cielia na milovníkov hudby, hráčov a v neposlednom rade aj na výdrž batérie. Nechýba tiež bezdrôtové nabíjanie.

GamePad

Doslova behom niekoľkých sekúnd premeníte Moto Z2 Play na mobilnú hernú konzolu. Stačí zariadenie vložiť do modulu GamePad a okamžite sú vám po ruke dvojité ovládacie prvky, D-pad a štyri akčné tlačidlá.

Aby zážitok z hrania trval čo najdlhšie, výrobca modul vybavil vstavanou 1035 mAh batériou. V súčasnosti je podporovaných 180 hier a ďalšie budú pribúdať. Modul nepripájate bezdrôtovo.

Cez 16-pinový pozlátený konektor komunikuje okamžite, čiže sa nestretnete so žiadnou, ani len s minimálnou odozvou, ktorá by sa mohla objaviť pri bezdrôtovom pripojení. Pri hraní hier je okamžitá odozva nesmierne dôležitá.

GamePad sa na trhu objaví v septembri s cenou 89 €.

SoundBoost 2

Modul JBL SoundBoost sme spoznali už vlani a aktuálne prichádza na trh jeho druhá generácia. Pribudli nové farby, mierne vylepšený dizajn, reproduktor zvládne hrať 10 hodín nepretržite a nevadí mu ani postriekanie vodou.

Pozor, vodeodolný nie je. Vodu odpudzuje povrchová úprava modulu, takže s ním do bazéna určite neskáčte.

Novinkou je aplikácia My JBL SoundBoost 2, s ktorou si nastavíte zvuk presne podľa svojich predstáv. SoundBoost 2 sa na našom trhu objaví koncom augusta s cenou 99 €.

TurboPower Pack

MotoMods hitom bude modul TurboPower Pack. Dokáže predĺžiť výdrž na jedno nabitie o ďalších 24 hodín používania, alebo si poprípade Moto Z2 Play cez modul jednoducho dobijete napríklad pri ceste autom.

Modul TurboPower nabijete rýchlo. Stačí ho pripojiť na nabíjačku, kde za 20 minút získa 50 percent kapacity. Modul TurboPower Pack prichádza s cenou 65 €.

motomodsMoto Style Shell

Žiadna technologická firma na svete zatiaľ nezaviedla pojem „štýlové nabíjanie“. Podľa Motoroly môže mať poriadny SWAG aj obyčajné dopĺňanie energie.

Za vznešenou frázou sa ukrývajú kryty Moto Style Shell, ktoré tento rok nielenže dobre vyzerajú, ale sú aj funkčné. Pomocou nich totižto môžete Moto Z2 Play nabíjať bezdrôtovo.

K dispozícii bude niekoľko prevedení, od vzhľadu dreva až po napríklad textíliu. Vzhľad si vyberajte dobre. Jeden Style Shell kryt s bezdrôtovým nabíjaním stojí 45 €.

Trafila podľa vás Motorola do čierneho alebo sú novinky nevýrazné? Váš názor uvítame v diskusii.