Úvod Sony Sony Xperia XZ Premium VIDEO: Pozrite sa na úžasné spomalené zábery zhotovené smartfónom Sony Xperia XZ...

VIDEO: Pozrite sa na úžasné spomalené zábery zhotovené smartfónom Sony Xperia XZ Premium

10
Xperia XZ premium
© Sony/YouTube

Smartfón Sony Xperia XZ Premium čoskoro dorazí na hlavné svetové trhy. Pri tejto príležitosti sa výrobca rozhodol poukázať na jednu, rozhodne jedinečnú funkcionalitu. 

Sony Xperia XZ Premium je nekompromisným high-end smartfónom, ktorý disponuje 4K displejom alebo ultimátnym fotoaparátom.

Práve fotoaparát, ktorý výrobca nazval Motion Eye, si zaslúži patričnú dávku pozornosti. Dokáže totižto zaznamenať spomalené videá s extrémnym snímkovaním 960 fps.

Pre porovnanie, vysoko hodnotená vlajková loď kórejského Samsungu dokáže natočiť spomalené video iba pri 240 fps. Pôvodné dohady z marca o snímkovaní 1000 fps sa nepotvrdili. Galaxy S8 je tak minimálne pri tomto jednom aspekte porazený.

Xperia XZ Premium
© Sony/YouTube

Spoločnosť Sony sa rozhodla ukázať schopnosti Motion Eye kamery, na čo si pozvala filmového režiséra menom Chris Cairns. Okrem neho sa natáčania zúčastnila skupina 120-tich amatérskych producentov.

Natáčanie prebiehalo počas tlačovej konferencie Sony, ktorá sa odohrala v Lisabone.

Tvorcom sa podarilo zachytiť v skutku úžasné zábery, o ktorých by mnohí nepovedali, že pochádzajú zo smartfónu. Teda hlavne, čo sa spomalených sekvencií týka.

Posúďte sami.