Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 8 začal dostávať aktualizáciu na Android 8.0 Oreo!

Samsung Galaxy Note 8 začal dostávať aktualizáciu na Android 8.0 Oreo!

8
Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Niektorí vlastníci phabletu Galaxy Note8 začali hlásiť, že celkom neočakávane obdržali aktualizáciu na Android 8.0 Oreo. Výrobca oficiálnou cestou uvoľnenie aktualizácie neoznámil.

Podľa reakcií ide o stabilnú verziu OS Android 8.0 Oreo čo je zaujímavé, keďže by update predbehol skôr vydané vlajkové lode Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+. Do úvahy tak pripadá jediná možnosť.

Samsung aktualizácie uvoľnil len pre veľmi malý počet zariadení, za čím môžeme vidieť testovanie procesu pred masívnejším plošným uvoľnením aktualizácie. Ak sa žiadne problémy neobjavia, softvéroví inžinieri kórejského giganta spustia aktualizácie vo veľkom.

Tento scenár pripadá do úvahy aj z časového hľadiska. Beta program Android 8.0 Oreo pre Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+ bude ukončený 15. januára, čiže onedlho.

Samsung vydal rovno niekoľko beta verzií nového operačného systému, čiže by mal byť odladený do posledného detailu.

Na uvoľnenie stabilnej verzie tak nebudeme dlho čakať, a to sa týka nielen dvojice Samsung Galaxy S8, ale aj phabletu Galaxy Note 8. K plošnému rozosielaniu aktualizácií dôjde najskôr koncom januára, čiže musíme byť ešte trochu trpezliví.