Úvod Zariadenia Tablety Tablety ešte nie sú mŕtve: Nový high-end kúsok pripravuje Huawei!

Tablety ešte nie sú mŕtve: Nový high-end kúsok pripravuje Huawei!

MediaPad pre náročnejších?

7
Huawei mediapad m5

Vlajkových smartfónov je na trhu neúrekom, no tabletov už pomenej. Tých vlajkových je dokonca ešte menej. Aj keď sú tablety výborným nástrojom pre prácu a zábavu, stále ide o sekundárne zariadenie, ktoré užívatelia vo všeobecnosti tak často nekupujú.

Predaj tabletov v minulom roku poklesol už 12. štvrťrok po sebe, o čom vypovedal report popredných analytikov z IDC. To však neznamená, že tablety nemajú svojich zákazníkov. Asi najlepším high-end tabletom s OS Android je Samsung Galaxy Tab S3.

Vystatuje sa mu ľahko, keďže nemá veľa konkurencie. V rámci podujatia MWC 2018 mu ale zrejme pribudne čerstvý súper. Volá sa Huawei MediaPad M5 a vďaka certifikácii telekomunikačných úradov poznáme jeho základnú charakteristiku.

huawei mediapad M5
© FCC

Nový tablet nebude mať 3,5 mm audio konektor. Jediným otvorom v zariadení bude rozhranie USB C. Teda ak prehliadneme 4G zásuvku pre SIM kartu, ktorú bude mať tablet tiež. Pod obrazovkou vidíme domovské tlačidlo, ktoré môže a zrejme aj bude ukrývať snímač odtlačkov prstov. Batéria? S kapacitou 4980 mAh.

Huawei MediaPad M5 príde z výroby už s nainštalovaným OS Android vo verzii 8.0 Oreo. Výkon zabezpečí vlastný čipset Kirin 960, 4 GB alebo až 6 GB operačná pamäť a obsah zobrazí 8,4-palcový displej s rozlíšením 2560 x 1600 pixelov. O prednom a zadnom fotoaparáte informácie zatiaľ nepadli.

Určite sme zvedaví na cenu, ktorá o prípadnom (ne)úspechu rozhodne. Dozvieme sa ju až neskôr, snáď na spomínanom podujatí MWC 2018.