Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 bude mať vylepšený snímač očnej dúhovky, dostane väčšie rozlíšenie

Samsung Galaxy S9 bude mať vylepšený snímač očnej dúhovky, dostane väčšie rozlíšenie

0
Samsung Galaxy S9

O pár málo mesiacov uvidíme premiéru nových vlajkových lodí Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+, čo znamená, že sa na povrch dostáva čoraz viac uniknutých informácií.

Tá najnovšia pochádza od kórejského magazínu Korea Herald a hovorí o snímači očnej dúhovky, tzv. Iris skener. Samsung bude chcieť s Galaxy S9 konkurovať technológii Face ID od Apple.

Snímač očnej dúhovky obdrží väčšie rozlíšenie. Ten v Galaxy S8 a Galaxy Note8 má rozlíšenie 2 Mpx. Nové generácie Samsung Galaxy S9 už budú mať 3 Mpx snímač očnej dúhovky.

Iris skener si dokonalejšie poradí s užívateľmi, ktorí nosia okuliare. Rozpoznávanie by malo byť dokonalejšie za zhoršených svetelných podmienok a tiež na priamom, napríklad slnečnom svetle. Systém by mal rozpoznať užívateľa aj vtedy, ak pohybuje očami.

galaxy S9
Skenerom očnej dúhovky sa už pýšil nebohý Samsung Galaxy Note 7

Hardvérom to nekončí. Samsung má prekopať celý softvér, ktorý je zodpovedný za rozpoznávanie očnej dúhovky a pridružených funkcionalít.

Samsung tak môže nielen zvýšiť presnosť rozpoznávania, ale aj skrátiť čas, ktorý je pre rozpoznávanie potrebný. Skenovanie tvárí, resp. očných dúhoviek ešte neprebieha tak rýchlo, ako by sme si želali. To sa týka všetkých aktuálne dostupných zariadení.

Ak si ale spomínate na začiatky snímačov odtlačkov prstov, tiež to nebolo bohviečo. Po snímači smartfónu Samsung Galaxy Note 4 ste museli napríklad ťahať prstom čo bolo zdĺhavé a k rozpoznaniu často ani nedošlo. Stačil trochu spotený prst.