Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 FOTO: Toto je Samsung Galaxy S9 a S9+! Jeden z modelov ponúkne vertikálne uložené...

FOTO: Toto je Samsung Galaxy S9 a S9+! Jeden z modelov ponúkne vertikálne uložené fotoaparáty

13

Samsung už dobrých pár mesiacov pracuje na svojich nových zariadeniach. Očakávalo sa, že ich spoločnosť predstaví už na CES 2018 v Las Vegas, neskôr sa tieto správy vylúčili, čo naznačuje, že ich uvidíme najskôr pred Mobile World Congress (koncom februára) alebo až v marci. Tak či onak, máme pre vás nové informácie.

Server SamsungMobile.news prišiel so sériou renderov, resp. vizualizácií, ktoré zhotovil so všetkých dostupných informácií. Vyzerá to tak, že zmeny v dizajne nebudú výrazné, pôjde skôr o mierne vylepšenie dizajnu, ktorý funguje.

Ešte stále nie je isté, kde nakoniec skončí snímač odtlačkov prstov. Najpravdepodobnejšia verzia počíta s tým, že ho Samsung po sťažnostiach presunie pod kamerový modul. Pri Galaxy S9+, ktorý má ponúknuť duálny fotoaparát sa máme pripraviť na vertikálne uloženie (rovnako ako pri iPhone X) so snímačom uloženým pod nimi.

Čo sa výbavy týka, Galaxy S9 má ponúknuť 5,8-palcový QHD+ Super AMOLED displej, 4 alebo 6 GB operačnej pamäte RAM, 64 alebo 128 GB úložisko, 12 Mpx zadný fotoaparát, 8 Mpx predný fotoaparát, vylepšený skener dúhovky a 3 100 mAh batériu.

Väčší Galaxy S9+ má ponúknuť to isté, až na displej, ktorý bude väčší – 6,2 palcov a batériu, ktorá narastie na 3 600 mAh.

Obe zariadenie bude na niektorých trhoch poháňať Snapdragon 845, na Slovensku však očakávame verziu s procesorom Exynos 9810. Čo sa dostupnosti týka, počítajte približne s marcom budúceho roka.