Úvod Výrobcovia Blackview Blackview BL9000 Pro: Odolný tank s termovíziou a gigantickou batériou prichádza. Má...

Blackview BL9000 Pro: Odolný tank s termovíziou a gigantickou batériou prichádza. Má rozprávkovú cenu!

Blackview uvádza do predaja svoj nový odolný smartfón Blackview BL9000 Pro s pokročilou termovíziou, vysokým výkonom a veľmi atraktívnou cenou.

0
Blackview BL9000 Pro
Zdroj: Blackview

Obľúbená značka Blackview uvádza do predaja svoj nový smartfón Blackview BL9000 Pro, ktorý sa pýši jedným dôležitým prvenstvom. Celkovo však má lákadiel omnoho viac. V tomto článku si zariadenie podrobne rozoberieme, pozrieme sa na kľúčové inovácie, ako aj na cenu, ktorá je vďaka štedrej zľave mimoriadne atraktívna.

Telefóny značky Blackview sú špecifické hneď dvoma črtami. Prvou je odolná konštrukcia, druhou termovízia. Práve z hľadiska termovízie aktuálne Blackview prináša zásadné vylepšenie, ktoré umožňuje prehĺbenie spolupráce so značkou FLIR, priekopníkom v oblasti termálneho snímania. Konkrétne Blackview BL9000 Pro vystupuje ako prvý odolný smartfón na svete, ktorý je schopný termovízie FLIR vo vysokom rozlíšení.

Ešte ostrejšia termovízia

Prostredníctvom termovízie dokáže snímať v rozlíšení 160 x 120, čo na pomery bežnej fotografie neznie ako veľa, no o bežnú fotografiu v tomto prípade rozhodne nejde. Uvedené rozlíšenie predstavuje až 4-násobne ostrejší obraz v porovnaní s predošlými smartfónmi Blackview. Za zmienku taktiež stojí technológia VividIR, ktorá zabezpečuje ostrejšie a presnejšie infračervené snímanie.

Z hľadiska infračerveného snímania plní kľúčovú úlohu funkcia MyFLIR, ktorá obecne zlepšuje zážitok z používania termovízie. Nechýba ani podpora pre Teledyne FLIR Mobile SDK, čo znamená dodatočné možnosti konfigurácie pre vývojárov.

Solídny výkon a bleskové nabíjanie

No ako sme už zmienili v úvode, termovízia rozhodne nie je jediným lákadlom, ktorým sa Blackview BL9000 Pro vystatuje. Veľmi slušný je napríklad aj výkon. Vo vnútri zariadenia nájdeme veľmi schopný čipset MediaTek Dimensity 8020, ktorý podporuje 5G konektivitu a je založený na 6 nm výrobnom procese. V renomovanej benchmarkingovej platforme AnTuTu sa mu podarilo získať skóre až 805 428 bodov, čo je pre Blackview nový rekord.

Rozhodne potom poteší aj operačná pamäť, ktorej kapacita vďaka podpore rozšírenia v pomere 1 : 2 môže dosiahnuť až 36 GB. Pokiaľ ide o úložisko, to dostalo kapacitu 512 GB. Opomenúť potom nemožno ani objemnú 8 800 mAh batériu s podporou pre 120 W nabíjanie. Obnova článku do plnej kapacity vraj netrvá dlhšie ako hodinu (cca 53 minút).

Blackview BL9000 Pro nesklame ani po softvérovej stránke. Je totiž vybavený novým rozhraním DokeOS 4.0, ktoré je založené na aktuálnej generácii operačného systému Android, presnejšie Android 14. Toto rozhranie so sebou prináša viacero šikovných možností, ako je napríklad aplikácia EasyShare, ktorá umožňuje prenos dát rýchlosťou až 7,7 MB/s, a to bez potreby internetového pripojenia.

Kvalitná fotografia, plynulý displej

V neposlednom rade tu máme fotoaparáty, ktoré v prípade odolných smartfónov nikdy neboli považované za silnú stránku. Blackview BL9000 Pro sa však rozhodol ísť proti prúdu, keďže disponuje 50 Mpx hlavným snímačom obrazu Samsung ISOCELL GN5, 13 Mpx ultraširokouhlým senzorom so 120-stupňovým zorným poľom a makro objektívom, ktorý umožňuje ostré snímanie zo vzdialenosti len 2 cm. Šikovný hardvér dopĺňajú prepracované algoritmy systému ArcSoft 8.0.

Na opačnej strane zariadenia sa nachádza 50 Mpx selfie fotoaparát, ktorý je súčasťou 6,78-palcového displeja s rozlíšením FHD+ (2,4K) a obnovovacou frekvenciou 120 Hz.

Telo ako z olova

Toto všetko je zabalené do odolného tela, ktoré sa pýši armádnym štandardom MIL-STD-810H, ako aj certifikáciami IP68 a IP69K. Netreba sa teda obávať každého pádu, či už do vody alebo na betón. Pád na tvrdý povrch má prežiť aj z výšky 1,2 metra, pričom vo vode môže byť ponorený do 30 minút, konkrétne do hĺbky 1,5 metra. Pre mnohých rozhodne bude atraktívne aj rozmedzie teplôt, pri ktorých je možné telefón používať – od -20 °C do 60 °C.

Blackview BL9000 Pro je od dnešného dňa k dispozícii prostredníctvom e-shopu AliExpress. Aktuálne ho tu nájdete v mimoriadne štedrej 50-percentnej zľave, takže namiesto pôvodných 1 028 eur vás vyjde iba na 514 eur. Poštovné na Slovensko máte zadarmo.

Blackview BL9000 Pro
Zdroj: Blackview