Úvod Vernee Vernee MIX 2 Vernee MIX 2 vo verzii so 6 GB RAM? Výkonnejšia verzia na...

Vernee MIX 2 vo verzii so 6 GB RAM? Výkonnejšia verzia na obzore

1
vernee mix 2

Aj keď 4 GB kapacita operačnej pamäte bohate stačí na pokrytie všetkých, aj tých náročnejších potrieb, výrobcovia smartfónov už siahajú po operačných pamätiach so 6 GB kapacitou.

Takto veľkú operačnú pamäť nájdeme pri nedávno predstavenom Huawei Mate 10 Pro (128 GB) a 6 GB RAM-kou sa pýši aj posledný vrcholový smartfón Samsungu, model Galaxy Note 8.

Spomenúť by sme ešte mohli Honor 8 Pro, OnePlus 5, Xiaomi Mi 6 Plus a určite by sme našli niekoľko ďalších príkladov.

Vernee MIX 2

Smartfónov so 6 GB operačnou pamäťou bude pribúdať, o čom sa nedá pochybovať. Trend je jasný. Na túto cestu sa zrejme vydá aj Vernee so svojím takmer bezrámikovým smartfónom MIX 2.

Zatiaľ iba jedna verzia

Vernee MIX 2 sa už nachádza v predaji, a to vo verzii so 4 GB RAM, 64 GB úložiskom a čipsetom Helio P25. Iná verzia k dispozícii nie je, čo je možno škoda. Výrobca nám ale naznačil, že možno pripraví verziu so 6 GB operačnou pamäťou, čím by dorovnal karty ostatných významných hráčov trhu.

Vernee MIX 2

Momentálne nie je jasné, či sa povýšenia dočká aj interná pamäť. Zaujíma nás tiež cenové navýšenie, pod ktoré sa istou mierou lepší hardvér podpíše. Predstaviť by sme si vedeli aj napríklad také 128 GB úložisko.

Mimochodom, na trhu už máme smartfóny aj s poriadne objemnou 8 GB operačnou pamäťou. Prvým na svete bol ASUS ZenFone AR.