Úvod Google Google Pixel 2 Problémy so smartfónmi Google Pixel 2 neutíchajú

Problémy so smartfónmi Google Pixel 2 neutíchajú

3
google pixle 2

Spoločnosť Google začala v minulom týždni dodávať svojim zákazníkom vytúžené nové smartfóny Google Pixel 2 a Pixel 2 XL, čo je určite skvelé. Skvelá ale nie je spätná väzba, s ktorou recenzenti a prví majitelia prichádzajú.

Asi najväčším problémom trpí väčší Google Pixel 2 XL. Jeho displej od LG má okrem problémov s nevyváženými farbami a neprirodzeným podaním aj problémy s vypaľovaním.

Do takej miery, že Google začal komplikácie aktívne vyšetrovať. O probléme s vypaľovaním displeja sme informovali včera s tým, že menšieho modelu sa komplikácie netýkajú. Google Pixel 2 je vybavený OLED obrazovkou od Samsungu.

Ani toto zariadenie ale problémy neobišli. Jednému zo zákazníkov Google doručil poškodený smartfón. V balení sa dokonca nachádzal štítok z výstupnej kontroly, ktorý jasne hovorí o kozmetickom poškodení zariadenia. Za týmto označením môžeme vidieť napríklad poškriabané telo zariadenia, sklo displeja a podobne.

google pixel 2
© Reddit / dpezet

Výrobu menšieho Google Pixel 2 zastrešuje divízia HTC, ktorú Google nedávno prevzal. Zatiaľ nie je jasné, ako mohol byť poškodený smartfón odoslaný zákazníkovi ako nový. Obzvlášť, ak prešiel výstupnou kontrolou s presne označeným poškodením.

Na komunitnom fóre Reddit sa k téme vytvorilo obsiahle vlákno, kde užívatelia hovoria o ďalších komplikáciách. Napríklad nevyváženom zvuku zo stereo reproduktorov alebo o zvukoch kliknutia, ktoré sa objavujú počas hlasových hovorov.

Vlajkové lode s patričnou cenovkou by nemali trpieť takýmito problémami. Nech sú recenzie akokoľvek pozitívne, len málokto investuje svoje prostriedky do zariadenia, ktoré nemusí fungovať tak, ako má.

Spoločnosť Google sa zatiaľ k problémom presnejšie nevyjadrila. Stále existuje pomerne veľká šanca, že komplikáciami trpí prvá vyrobená séria smartfónov. Pokiaľ budú ďalšie série v poriadku, Google istotne rád vymení problémové kusy za nové.

Budeme sledovať, ako Google nepríjemné komplikácie vyrieši.