Úvod Google Google Pixel XL 2 Google Pixel 2 XL má veľký problém s displejom. Výrobca začal vyšetrovať

Google Pixel 2 XL má veľký problém s displejom. Výrobca začal vyšetrovať

4
google pixel 2 xl

Google Pixel 2 XL je podľa prvých recenzií hodnotený ako jeden z najlepších, ak nie ako najlepší Android smartfón vôbec. Superlatívy zožal za excelentný fotoaparát, vynikajúci chod systému Android či dokonca za stereo reproduktory. 

Kritikom sa často nepáčila absencia 3,5 mm audio konektora a priemerný displej s nevyváženými farbami. Práve displej mal byť ozdobou zariadenia, keďže zaberá väčšinu prednej plochy. Má pomer strán 18:9 a vysoké QHD+ rozlíšenie.

Displej je vyrobený P-OLED technológiou a pochádza z produkcie LG. Rovnakým displejom je vybavený aj model LG V30.

Nevyvážené farby či modrý nádych displeja by boli tými najmenšími problémami. Podľa niektorých hodnotiteľov sa zobrazovací panel smartfónu Google Pixel 2 XL vypaľuje, a to už po krátkej dobe užívania.

Vypálenie je badateľné hlavne v spodnej časti, kde sa nachádzajú softvérové tlačidlá pre ovládanie systému. Pri následnej zmene obsahu je vidno takzvaných duchov, kedy sa prelína primárny obraz s tieňmi navigačných tlačidiel.

© Alex Dobie androidcentral.com

Spoločnosť Google sa už vyjadrila, že preskúma prípady, v rámci ktorých boli chyby odhalené. Zároveň pripomenula, že všetky zariadenia prešli pred uvedením na trh rozsiahlou kontrolou kvality.

Je možné, že sa tento problém týka iba prvej várky vyprodukovaných smartfónov. Dôjsť tiež mohlo k zlyhaniu výstupnej kontroly kvality. Zariadenie s takto poznačeným displejom nebude problém reklamovať. Dúfame, že Google problém vyrieši čo najskôr.

google pixel 2 xl
Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL nie je lacný a na trhu bojuje v high-end kategórii, kde sa nachádza niekoľko špičkových vlajkových smartfónov. Asi nikto neinvestuje svoje prostriedky do zariadenia, ktoré má displej s chybami alebo podpriemernými vlastnosťami.

Mimochodom, Menší Google Pixel 2 s konzervatívnejším dizajnom problémom s vypaľovaním displeja netrpí. Aspoň sa zatiaľ žiadne takéto správy neobjavili. Google Pixel 2 je taktiež vybavený OLED displejom, no z produkcie kórejského Samsungu.

O prípadnom vyjadrení či rovno vyriešení problému spoločnosťou Google budeme následne informovať.