Úvod Google Google Pixel 2 Google Pixel 2 a Pixel 2 XL oficiálne: Vlajkové lode priamo od...

Google Pixel 2 a Pixel 2 XL oficiálne: Vlajkové lode priamo od Google

7
google pixel 2

Spoločnosť Google na podujatí v americkom meste San Francisco oficiálne predstavila nové smartfóny Google Pixel 2 a Pixel 2 XL, ktoré sú čistým dielom internetového giganta. Google si navrhol hardvér aj softvér.

Google Pixel 2 a Pixel 2 XL ponúkajú vysoký výkon, moderný aj klasický dizajn, špičkové fotoaparáty a esenciu ničím nepoškvrneného operačného systému Android v najnovšej verzii Oreo. Google hovorí o dokonalej súhre hardvéru, softvéru a prostriedkov strojového učenia.

Základná charakteristika oboch zariadení bola známa ešte pred oficiálnym predstavením. Dobré si radi opäť pripomenieme a pridáme pár doteraz nepoznaných údajov.

Google Pixel 2

Google Pixel 2 ulahodí konzervatívnejším užívateľom, ktorí ale hľadajú high-end produkt s maximálne stabilným a rýchlym chodom operačného systému Android.

Google Pixel 2 dostal do vienka 5-palcový displej so štandardným pomerom strán a FHD 1080p rozlíšením. Bavíme sa o OLED obrazovke. QHD rozlíšenie by možno bolo vzhľadom na veľkosť uhlopriečky zbytočným prepychom.

Cieľovej skupine by nemali prekážať masívnejšie rámy, ktoré displej ohraničujú z hornej a dolnej strany. Mimochodom, ukrývajú stereo reproduktory, ktoré vám budú vďaka svojej polohe efektívne kričať rovno do tváre.

Pod kapotou sa nenachádza nikto iný, ako výkonný kus kremíka menom Snapdragon 835. 4 GB operačnú pamäť spomenieme so 64 / 128 GB úložiskom (bez microSD slotu), ktoré predstavuje vcelku rozumný priestor pre dáta.

Google Pixel 2

Neopatrným užívateľom pomôže odolnosť voči vode a prachu v rámci krytia IP67. Zabudnite na 3,5 mm audio konektor. Jediným otvorom na zariadení je konektor USB typ C. Telo je zhotovené z hliníka (145,7 x 69,7 x 7,8 mm, 143 gramov) a vrchnú časť zadnej strany prekrýva sklo. K dispozícii bude modré, biele a čierne prevedenie.

Google Pixel 2 a Pixel 2 XL majú najlepšie mobilné fotoaparáty na svete. DxOMark ohodnotil ich obrazovú kvalitu 98 bodovým hodnotením. Najbližšie k nim má Galaxy Note 8 a iPhone 8 Plus so skóre 94 bodov.

Fotoaparát pracuje s umelou inteligenciou, rozpozná objekty, má optickú aj digitálnu stabilizáciu, ktoré pracujú súčasne, zachytí 4K video, poradí si s nedostatkom sveta a napriek jednému objektívu vyhotoví skvelé portréty. Exkluzívne tiež dostanete nálepky v rozšírenej realite a neobmedzený priestor pre snímky a videá v službe Google Fotky.

Fotoaparát má rozlíšenie 12,2 Mpx, svetelnosť f/1.8 a pixely veľké 1,4μm. Predná kamera pracuje s 8 Mpx rozlíšením, clonou f/2.4 a jej pixely sú taktiež veľké 1,4μm.

Batéria má kapacitu 2750 mAh, čo na prvý pohľad nevyzerá pôsobivo. Operačný systém Android Oreo však prichádza s prísnejším obmedzovaním procesov, ktoré bežia na pozadí systému. V spolupráci s inteligentnou správou energie by sme mali obdržať dostatočnú výdrž na jedno nabitie.

Hovoriť za seba ale necháme až následné testovania výdrže. Google Pixel 2 sa dá na vybraných trhoch zakúpiť priamo z obchodu Play. Nemecká lokalizácia zobrazuje cenu 799 eur.

Google Pixel 2 XL

Pri väčšom a atraktívnejšom súrodencovi budeme paradoxne stručnejší. Väčšinu špecifikácie totižto zdieľa s menším bratom. Na mysli máme výkon v podaní sady Snapdragon 835, 4 GB operačnú pamäť a 64 / 128 GB úložisko.

Obe zariadenia si podávajú ruku aj pri odolnosti krytím IP67, konektore USB C, operačnom systéme Android vo verzii Oreo, konštrukcii z hliníka, bezkonkurenčnom fotoaparáte, Google asistentovi, systéme strojového učenia a na zadnej strane nájdeme snímač odtlačkov.

Spoločná je tiež technológia Bluetooth 5.0 či Hi-Fi podpora pre zvuk. Rozmery tohto zariadenia sú 157,9 x 76,7 x 7,9 mm, pričom váži 175 gramov.

google pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL je zaujímavejší hlavne vďaka displeju, ktorý ide ruka v ruke so vzhľadom zariadenia. Špičkový P-OLED displej s uhlopriečkou šiestich palcov, pomerom strán 18:9 a QHD+ rozlíšením sľubuje dokonalé zobrazenie obsahu.

Displej zaberá drvivú väčšinu prednej plochy smartfónu Google Pixel 2 XL. Badať iba štíhle horizontálne orámovania, ktoré aj v tomto prípade skrývajú stereo reproduktory. Google Pixel 2 XL je drahší a má väčšiu batériu s kapacitou 3,520 mAh. Nové Pixel smartfóny prichádzajú so super rýchlym 18 W nabíjaním.

Google Pixel 2 XL stojí 949 eur a dostupný bude v bielo-čiernom, takzvanom panda vyhotovení a v klasickej čiernej.