Úvod Výrobcovia Google AKTUÁLNE: Google kupuje smartfónovú divíziu HTC zodpovednú za Pixel. Zaplatí za ňu...

AKTUÁLNE: Google kupuje smartfónovú divíziu HTC zodpovednú za Pixel. Zaplatí za ňu 1,1 miliardy dolárov!

0

Google práve oznámil, že od HTC odkúpil tím zodpovedný za hardvérové produkty (smartfóny). Spravil tak preto, aby posilnil svoju snahu vyrábať čo najkvalitnejšie smartfóny. Obe spoločnosti podpísali zmluvu, vďaka ktorej Google získa právo využívať patenty HTC.

Taiwanský výrobca je už dlhší čas úzko spätý s Google. Posledné dva roky sa podieľal na výrobe Pixel smartfónov, ktoré vždy priniesli najnovšiu verziu Androidu. Zabudnúť ale nemôžeme ani na vôbec prvý Android smartfón – HTC Dream, aka T-Mobile G1.

Naši budúci Googleri sú úžasní ľudia. Už dlhšie s nimi pracujeme na nových Pixel smartfónoch. Tešíme sa, že už čoskoro z nás bude jeden veľký tím,“ povedal viceprezident pre hardvér Google, Rick Osterloh.

HTC bude pokračovať aj naďalej

HTC má momentálne informovať všetkých svojich investorov o kroku, ktorý sa rozhodli spraviť. Google mal za smartfónovú divíziu zodpovednú za Pixel zaplatiť 1,1 miliardy dolárov. Zároveň je dôležité poznamenať, že HTC bude pokračovať v tom čo robili doteraz.

Pre Google ide už o druhú veľkú investíciu týkajúcu sa priamo smartfónov. Ešte v roku 2012 technologický gigant kúpil Motorola Mobility za 12,5 miliardy dolárov. O dva roky neskôr ju Lenovu predal za 3 miliardy dolárov.

Akvizícia má byť po schválení príslušnými úradmi oficiálne dokončená začiatkom 2018.