Úvod Motorola Moto Z Motorola Moto Z2 Force môže trpieť rovnakým problémom s displejom ako OnePlus...

Motorola Moto Z2 Force môže trpieť rovnakým problémom s displejom ako OnePlus 5

0

Krátko po predstavení smartfónu OnePlus 5 naň vrhla zlé svetlo kritika, ktorá sa týkala zobrazovacích schopností jeho Super AMOLED displeja. Displej trpel takzvaným „želé efektom“, kedy sa pri rolovaní v prostredí obsah nepríjemne deformoval, resp. naťahoval.

Aj keď problém na verejnosti slušne rezonoval, netýkal sa každého jedného kusu smartfonu OnePlus 5. Skôr sa objavoval sporadicky. Pri testovaní tohto zariadenia sme sa s ním nestretli ani my.

Čo je najhoršie, so želé efektom sa toho nedá príliš robiť. Len ho akceptovať. Za podivné zobrazenie pri rolovaní môže samotný displej, ktorý má byť v šasi (zámerne) pripevnený naopak, hore nohami.

Nepríjemný želé efekt sa najnovšie dotkol aj nedávno predstaveného high-end kúsku z dielne Motoroly. Moto Z2 Force má trpieť rovnakým problémovým zobrazením obsahu.

Výrobca určite prísne testuje všetky zariadenia predtým, ako ich uvedie na trh. Obzvlášť, ak ide o globálnu spoločnosť so širokým užívateľským zásahom. Aj v prípade Moto Z2 Force zrejme pôjde o nedostatok iba niekoľkých kusov zariadenia.

Moto Z2
Moto Z2 Force

Je viac ako možné, že má Moto Z2 Force displej taktiež namontovaný naopak. Takéto riešenie dáva inžinierom lepší priestor pre navrhnutie a rozloženie ostatných komponentov do útrob zariadenia.

Želé efekt nemá podstatný vplyv na používanie či funkčnosť smartfónu. Skôr ide o nepríjemnosť konkrétneho zariadenia. Napriek tomu je dobré o potencionálnej kozmetickej vade vedieť.

OnePlus 5 je zatiaľ vysoko hodnotený a podobný osud nemusí minúť ani Moto Z2 Force. Aj napriek želé efektu.