Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Konkurencia Samsungu má problém: Galaxy S9 má opäť ukradnúť väčšinu najvýkonnejších čipov

Konkurencia Samsungu má problém: Galaxy S9 má opäť ukradnúť väčšinu najvýkonnejších čipov

9
Samsung Galaxy S9 koncept
Koncept Samsung Galaxy S9

Výrobcovia Android smartfónov tento rok na jar narazili na veľmi veľký problém. Samsung sa totiž rozhodol, že doslova zhrabne všetky vyrobené kusy vtedy najvýkonnejšie čipsetu, Snapdragon 835, ktoré použil v jeho vlajkových modeloch Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Výsledok tohto malicherného, aj keď v biznise veľmi obľúbeného činu, bol fakt, že niektoré smartfóny prišli so staršími (minuloročnými) procesormi. Krásnym príkladom je napríklad LG G6, top model druhého najväčšieho juhokórejského giganta, ktorý ponúkol minuloročnú výbavu. Ostatní výrobcovia sa zas rozhodli, že svoje telefóny predstavia neskôr. Na novinky od HTC, Xiaomi a Sony sme si tak museli počkať o niečo dlhšie.

Vyzerá to tak, že táto taktika pre Samsung fungovala vynikajúco, a tak sa niečoho podobného dočkáme pravdepodobne aj budúci rok. Na jar 2018 má byť dokončený mobilný procesor Snapdragon 845, ktorý má (minimálne v Severnej Amerike) poháňať chystaný Galaxy S9 a Galaxy S9+. Informácie z čínskej sociálnej siete Weibo naznačujú, že Samsung a Qualcomm už podpísali presné podmienky o dodávke Snapdragon 845 čím pravdepodobne poriadne skomplikovali situáciu zvyšku výrobcov.

Tak ako je zvykom, tieto informácie treba brať s rezervou. Predsa len sme od predstavenia Galaxy S9 vzdialení minimálne ďalší polrok. Pre Samsung by to však dávalo veľký zmysel. Ak budú mať na trhu svoj telefón o niekoľko týždňov skôr ako konkurencia, je veľká šanca, že ľudia siahnu práve po ich telefóne. Koniec koncov, podľa ich vlastných informácií sa Galaxy S8 a S8+ predalo až o 15 % viac než Galaxy S7 a S7 edge.