Úvod Zariadenia Nadupaný MacBook Air 15 na Slovensku kúpite za extrémne nízku cenu: Takto...

Nadupaný MacBook Air 15 na Slovensku kúpite za extrémne nízku cenu: Takto lacný ešte nebol!

Špičkový MacBook Air 15“ s procesorom M2, obrovskou výdržou batérie, tenučkým dizajnom a perfektným displejom na Slovensku kúpite za cenu, aká tu ešte nebola.

0

Apple v roku 2023 výrazným spôsobom inovoval jeden z najobľúbenejších notebookov vôbec. MacBook Air prestavil s väčšou, až 15,3-palcovou obrazovkou, vysokým výkonom a výdržou batérie, o akej sa mnohým len sníva. Jeho uvádzacia cena však bola, ako sa na Apple patrí, poriadne vysoká. Po pár mesiacoch spadla na oveľa prijateľnejšiu úroveň.

MacBook Air 15
Zdroj: YouTube (MKBH, Andres Vidoza), úprava redakcie

Apple MacBook Air 15“ toho ponúka naozaj veľa. Jeho základ tvorí procesor Apple M28 jadrami, ktorý je napevno spojený s 10-jadrovým grafickým čipom. Čip od Apple je známy tým, že dokáže hravo zvládnuť aj tie najnáročnejšie úlohy, ako napríklad prácu s videom, fotografiami a podobne. Skutočne ide o zariadenie, ktoré sa nebojí ničoho.

MacBook Air 15 má ohromnú 18-hodinovú výdrž batéire

Veľkou novinkou však samozrejme ostáva väčší, až 15,3-palcový displej s rozlíšením 2 880 x 1 863 pixelov. Aj tak veľký displej nebude predstavovať problém ani pri častom cestovaní. Celé zariadenie totiž váži len 1,5 kg, no vďaka hliníkovej konštrukcii stále pôsobí pevne.

Lákadlom je bezpochyby aj obrovská výdrž batérie, ktorá je priam stvorená na prácu mimo domu. Na 1 nabitie totiž dokáže fungovať neuveriteľných 18 hodín. No a keď sa batéria vybije, nabiť ju môžete prostredníctvom MagSafe alebo priamo cez USB C port.

MacBook Air 15
Zdroj: Tech Gear Talk

15“ Apple MacBook Air: Ako je na tom cena?

Keď notebook Apple prvýkrát uviedol, jeho cena dosahovala 1 599 €. To je na notebook z radu „Air“ trochu veľa. Stačilo počkať pár mesiacov a prví predajcovia ho začínajú predávať výrazne lacnejšie. My sme ho našli len za 1 198 € s DPH. Rozdiel 400 € už je poriadne cítiť. Pri Apple notebookoch nie je výnimočné, že vám vydržia slúžiť 4, 5 a možno aj viac rokov. Ide tak o rozumnú investíciu? To musíte vedieť vy. Ak notebook používate denne, dovolíme si tvrdiť, že určite.