Úvod Qualcomm Snapdragon 845 Chystaný Snapdragon 845 výkonom zničí každý čip: Ponúkne aj modem X20 s rýchlosťou...

Chystaný Snapdragon 845 výkonom zničí každý čip: Ponúkne aj modem X20 s rýchlosťou sťahovania 1.2 Gbps!

0

Minulý mesiac sme vás informovali o tom, že novou vlajkovou loďou z dielne Qualcommu bude čipset Snapdragon 845. Zatiaľ čo tento rok sa kvôli obrovskému záujmu o Galaxy S8 a S8+ neušlo dosť kusov Snapdragon 835 pre ostatných výrobcov ako napríklad LG, budúci rok bude iný.

Najnovšie správy totiž tvrdia, že druhá najväčšia juhokórejská firma s Qualcommom spolupracuje a tým si zabezpečila dodávku toho najvýkonnejšieho čo vyrobia. Tento rok totiž ich vlajkovú loď museli vybaviť procesorom Snapdragon 821, teda minuloročným čipom.

Vďaka LinkdedIn profilu jedného zo seniorských inžinierov v Qualcomme teraz vieme, že výrobca pracuje aj na implementácii modemu X20. Novinka podporuje LTE Cat. 18 čo znamená, že disponuje rýchlosťou sťahovania až do 1.2 Gbps. Vyrobený je 10 nm FinFET procesom. Okrem toho, podstatne lepšia by mala byť aj rýchlosť uploadu, a to až 150 Mbps.

Qualcomm tvrdí, že modem X20 navrhol už pre 5G a verí, že jeho implementácia do najvyužívanejších smartfónov pomôže rozvoju 5G technológie. Modem už testujú niekoľkí veľkí výrobcovia čo potvrdzuje, že do zariadení sa dostane už v roku 2018.