Úvod Výrobcovia Xiaomi Toto je Xiaomi 5X. Prvý smartfón z novej línie výrobcu

Toto je Xiaomi 5X. Prvý smartfón z novej línie výrobcu

0
xiaomi 5x

Spoločnosť Xiaomi predstaví 26. júla úplne nový model smartfónu s označením 5X. Spoločnosť ním ide bojovať proti domácej konkurencii Oppo a Vivo. 

Konečnou zastávkou smartfónu Xiaomi 5X nemajú byť e-shopy a internetoví predajcovia. Žiariť má v 123 kamenných predajniach, ktoré výrobca vybudoval po zaľudnených mestských oblastiach Číny.

Xiaomi otvorí kamennú predajňu aj u nás, aj keď to nejaký čas ešte potrvá. Podstatné je, že tieto plány oficiálne potvrdila samotná spoločnosť Xiaomi.

Ako býva pri smartfónoch Xiaomi zvykom, ich podobu a parametre väčšinou spoznávame ešte pred oficiálnym predstavením. Xiaomi 5X nie je výnimkou.

Xiaomi 5x

Už na prvý pohľad môžeme badať silnú podobnosť so smartfónmi OnePlus 5 či iPhone 7 Plus. Štíhle, elegantné a jednoliate telo z kovu dopĺňa duálna optika fotoaparátov a typické kapacitné tlačidlá pod displejom.

Xiaomi 5X má byť prvým smartfónom, ktorý bude vybavený najnovšou verziou používateľského prostredia MIUI 9. To má byť síce predstavené až v auguste, no čisto čínska iterácia prostredia si odbije premiéru práve pri zariadení Xiaomi 5X.Xiaomi 5x

Z propagačných snímok vieme, že Xiaomi 5X príde v ružovej, zlatej a tradičnej čiernej farbe. Cena smartfónu (v Číne) by mala začínať na 255-tich eurách, za ktoré dostaneme 5,5-palcový FHD displej, čipset Snapdragon 625/660 alebo 4 GB RAM.

26. júla 2017 bude oficiálne predstavený aj Meizu Pro 7. Po dlhšej dobe pôjde o novú vlajkovú loď podobne populárneho čínskeho výrobcu.