Úvod Výrobcovia Xiaomi Oficiálne: Xiaomi predstaví novú verziu prostredia MIUI 9 už 16. augusta

Oficiálne: Xiaomi predstaví novú verziu prostredia MIUI 9 už 16. augusta

0
miui 9

Všetci fanúšikovia výrobcu Xiaomi už úpenlivo očakávajú predstavenie novej verzie používateľského prostredia, ktoré je známe pod názvom MIUI.

Nová verzia ponesie nástupnícke označenie MIUI 9 a predstavená bude už čoskoro, 16. augusta 2017.

Spoločnosť tento fakt oznámila prostredníctvom svojich fór a pár informácií pridali aj samotní predstavitelia spoločnosti.

Už manažér spoločnosti oznámil, že sa chystá premiéra MIUI 9. Viceprezident pre marketing dokonca zverejnil snímku domácej obrazovky z nového prostredia.

Z nej môžeme dedukovať, že vývojári prepracovali vzhľad ikoniek a nedostaneme ani tlačidlo, ktoré by nám zobrazilo tzv. zásobník s aplikáciami. MIUI takémuto prístupu k aplikáciám nikdy neholdovalo.

MIUI 9

Z novej funkcionality, pribudne režim obraz v obraze a zároveň zobrazenie dvoch aktívnych aplikácií súčasne. Používateľský zážitok vylepší možnosť okamžitého odpovedania na prijaté správy priamo z notifikácie.

Xiaomi určite zapracovalo na optimalizáciách, ktoré budú prívetivé k spotrebe energie. Nových funkcií a možností bude určite viac, no pre túto chvíľu sú stále neznáme.

Výrobca s predstavením nového prostredia mierne mešká. Globálnu verziu MIUI 8 sme spoznali vlani v júni, čiže ročný cyklus obmeny sa o pár chvíľ predĺžil.

Časom sa istotne objaví zoznam zariadení, pre ktoré bude MIUI 9 oficiálne dostupné. Xiaomi má v portfóliu širokú plejádu rôznych smartfónov a sami sme zvedaví, ktoré si s MIUI 9 poradia.

Čím viac ich aktualizáciu obdrží, tým lepšie.