Úvod Výrobcovia Sony Sony chystá nadupané high-endy: Toto sú ich ceny a farebné prevedenia!

Sony chystá nadupané high-endy: Toto sú ich ceny a farebné prevedenia!

21

Už pár týždňov sa hovorí o tom, že Sony Mobile predstaví na podujatí IFA 2017 svoj vôbec prvý vlajkový smartfón s minimálnym orámovaním okolo displeja.

Sony Xperia smartfóny mali vždy väčšiu bradu a čelo, preto sme na novinku poriadne zvedaví. Novej Xperii by mal dominovať 6-palcový FullActive displej výrobcu JDI s pomerom strán 18:9.

Viac detailov nájdete v minulom článku TU.

Vyzerá to, že Sony nepredstaví jeden vlajkový model ale rovno dva. Veľký model má doplniť kompaktnejšia vlajková verzia.

Naznačuje to výpis poľského predajcu Komp.Tech, ktorý prezradil ceny a farebné prevedenia pripravovaných Sony Xperia smartfónov.

Kľúčový model je známy pod kódovým označením Sony G8341 a stáť má 750 eur, čím pekne sadne medzi ostatné vlajkové lode. Odskočí iba Galaxy Note 8 a iPhone 8, ktoré budú stáť okolo 1000 eur.

Druhý model nesie označenie Sony G8441 a je o stovku lacnejší. Za 650 eur by sme mali dostať stále vlajkové zariadenie, ale s menším rozmerom. Sony túto koncepciu zvláda asi najlepšie. Smartfóny Xperia Compact boli vždy obľúbené.

Xperia
© Xperia blog

Ak vám záleží aj na farbe smartfónu, dvojica nových Xperii príde v čiernej, modrej, ružovej a striebornej farbe.

Stále sa k nám nedostala žiadna fotografia alebo render, ktorý by sa dal považovať za skutočný. Snáď sa s blížiacim obdobím predstavenia objavia aj obrazové materiály podobne, ako napríklad pri phablete Galaxy Note 8.