Úvod Motorola Moto Z Vlajkový Moto Z2 Force bude tenký ako „žiletka“. Utrpí však kapacita batérie

Vlajkový Moto Z2 Force bude tenký ako „žiletka“. Utrpí však kapacita batérie

3

Presne 25. júla spoznáme na pôde mesta New York novú vlajkovú loď značky Moto, ktorá už nejaký ten čas patrí čínskej spoločnosti Lenovo. Moto Z2 Force volí vlastný prístup do vrcholového segmentu a od aktuálnych top modelov sa bude líšiť viac.

Bezrámikové displeje a lesklé povrchové úpravy niektorých súčasných vlajkových lodí Moto Z2 Force obíde. Lákať bude na iné, nemenej zaujímavé vlastnosti.

V prvom rade sa môžeme pripraviť na novú generáciu vysoko odolného displeja s QHD rozlíšením, ktorý je známy ako ShatterShield. Jedinečnosť bude spočívať aj v príslušenstve MotoMods, vďaka ktorému rozšírime funkcionalitu a tiež výdrž smartfónu.

Práve výdrž na jedno nabitie nás zaujíma viac ako inokedy. Moto Z2 Force dostane do výbavy iba 2730 mAh batériu, ktorú aj tí najväčší optimisti môžu považovať za nedostatočnú.

Za menšiu batériu dostaneme dizajn. Prezývku „žiletka“ si vyslúžila v roku 2004 Motorola RAZR V3. Moto Z2 Force z roku 2017 si ju môže pripísať tiež. Smartfón bude až extrémne štíhly, čiže sa doň väčšia batéria jednoducho nezmestila.

Moto Z2 Force

O výkon sa postarajú obvyklé vlajkové útroby. Snapdragon 835 sa ukázal ako pomerne efektívny, čiže danej kapacite batérie snáď veľmi neublíži. Vrcholom bude 6 GB operačná pamäť a 128 GB úložisko.

Po softvérovej stránke nás čaká takmer čistá podoba operačného systému Android v poslednej dostupnej verzii. Výrobca neholduje prepracovaným grafickým nadstavbám, za čo dostaneme rýchly a stabilný chod systému.

Záujemcovia z USA si budú musieť vystačiť so 4 GB RAM a 64 GB internou pamäťou. Výrobca nezanedbá ani fotoaparát. Duálny snímač istotne zhotoví fotografie nadštandardnej kvality. Každý zo senzorov obdrží 12 Mpx rozlíšenie, pričom jeden by mal snímať farebne a druhý v monochromatickom režime.

Moto Z2 Force doplní model Moto Z2 Play, ktorý reprezentuje strednú triedu. Tento smartfón bol predstavený začiatkom júna. Zatiaľ nepoznáme cenu nového Moto Z2 Force. Dá sa ale predpokladať, že od cien súčasných vlajkových lodí príliš neodskočí.