Modulárne príslušenstvo MotoMods nás zaujalo ešte počas minulého roka, kedy bolo oficiálne predstavené. Po kostrbatom modulárnom riešení smartfónu LG G5 prišlo konečne niečo skutočne použiteľné. 

Pripomeňme, že moduly MotoMods stačí priložiť k zadnej strane kompatibilných smartfónov a ich funkcionalita je vám okamžite k dispozícii. Smartfón netreba ani reštartovať, čo sa o LG G5 povedať nedalo.

Uchytenie modulu zabezpečia pomerne silné magnety, čiže vám modul zo smartfónu neodpadne. Komunikáciu so zariadením má na starosti 16-pinový pozlátený konektor v spodnej časti zadnej strany.

Spoločnosť Lenovo predstavila v týchto dňoch novú generáciu smartfónu Moto Z2 Play, pričom uviedla aj pár nových modulov. Ceníme, že všetky nové MotoMods moduly môžete používať aj s minuloročnými generáciami smartfónov Moto Z Play a Moto Z.

Nové sú zatiaľ celkovo štyri MotoMods moduly. Tri sme už videli, pričom ich výrobca len vylepšil, resp. obmenil, a jeden je úplne nový.

Moto GamePad

Dva primárne ovládače, D Pad a štyri akčné tlačidlá. Mobilné hranie Lenovo posunulo na novú úroveň. GamePad vás bude zabávať maximálne osem hodín, čo je viac ako dosť.

Potom ho musíte pichnúť na nabíjačku. Najlepšie je, že sa nemusíte obávať žiadneho oneskorenia kvôli bezdrôtovej konektivite alebo Bluetooth pripojeniu. Priame pripojenie cez 16-pinový konektor zabezpečí okamžitú odozvu, čo je hlavne pri dynamických hrách veľmi dôležité.

© Lenovo Motorola

JBL SoundBoost 2

Asi najlepšie vyzerajúcim príslušenstvom je reproduktor JBL SoundBoost 2. Jeho každé farebné prevedenie vyzerá jednoducho skvele.

Funkcie asi netreba vysvetľovať. Stačí priložiť a…razom sa ozve hudba z 15W reproduktora, ktorá sa bude šíriť okolím až desať hodín. Okrem hudby a filmov poslúži aj pri hovoroch ako hlasitý odposluch.

Kompaktný reproduktor si zachoval praktický stojan, ktorý vyklopíte z jeho stredovej časti. JBL SoundBoost 2 znesie slabý dážď alebo mierne obliatie. Tak, ako Moto Z2 Play.

motomods
© Lenovo Moto

Moto TurboPower Pack

Hry a hudba sú fajn, pokiaľ vám nedôjde batéria. Tento modul vám pridá ďalší deň výdrže na jedno nabitie. V jeho útrobách sa nachádza 3490 mAh akumulátor.

TurboPower Pack nabijete cez USB typ C, a to na 50-percentnú kapacitu iba za 20 minút. Bez šťavy tak budete len krátko.

© Lenovo Moto

Moto Style Shell

Moto Style Shell kryty majú v prvom rade vyzerať, no ich praktická stránka sa nedá poprieť. Hlavne pri ich inovovanej verzii. Ochránia zadnú stranu smartfónu, odzrkadlia váš osobitný vkus a vylepšia manipuláciu so smartfónom.

Moto Z2 Play je veľmi tenký, čo nemusí pri manipulácii so zariadením vyhovovať každému. Takýto kryt hrúbku mierne povýši a pekne sadne okolo vyčnievajúceho segmentu fotoaparátu.

Novinkou je podpora pre bezdrôtové nabíjanie. S nasadeným krytom stačí položiť smartfón na dobíjaciu podložku a nabíjanie začne okamžite prebiehať.

Podporované sú štandardy Qi a PMA. Pozor, výrobca vám žiadnu podložku nedá. Aspoň zatiaľ nie. V internetových obchodoch sa ich ale hemží niekoľko a nie sú už ani drahé.

Predsa len by sme ju ale najradšej dostali priamo od výrobcu.

© Lenovo Moto

Keďže je toto MotoMods príslušenstvo ešte čerstvé, na cenu a dostupnosť si musíme počkať. Minimálne čo sa našich končín týka. V USA budú komponenty k dispozícii už cez leto.