Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Dobre vedieť: Batéria v Galaxy S8 a S8+ aj po 1 roku používania ponúkne...

Dobre vedieť: Batéria v Galaxy S8 a S8+ aj po 1 roku používania ponúkne 95 % kapacity

2
Súčasná vs. predošlá generácia modelu Galaxy S

O batériách v Galaxy S8 a S8+ sme už čo to popísali, no ako redaktori zo SamMobile správne podotkli, dobré veci by sa mali pripomínať. Toť príbeh Samsungu a jeho nezdaru s Galaxy Note 7 a následného veľkého zdaru s Galaxy S8 a S8+.

Začnime však pekne od začiatku. Samsung minulý rok predstavil Galaxy S7 a S7 edge (S7 edge má o 100 mAh väčšiu batériu). Batérie smartfónov po roku používania v priemere ponúkajú 80 % pôvodnej kapacity, takže prirodzene o niekoľko hodín výdrže menej.

Neskôr prišiel Galaxy Note 7, ktorý sa kapacitu batérií pokúsil posunúť do dovtedy nevídaných hraníc. Aj sa mu to podarilo, sčasti. Jeho 3 500 mAh batéria niekoľkým desiatkam zákazníkov explodovala, a tak Samsung nemal na výber, len telefón stiahnuť z obehu.

Ako sa ale hovorí, všetko zlé je na niečo dobré. Samsung si uvedomil, že pri batériách staví na úplne inú stratégiu a zameria sa na bezpečnosť a kvalitu samotných akumulátorov.

Všetky batérie, ktoré spoločnosť vyrobí prechádzajú 8-bodovým testovacím procesom, počas ktorého zisťujú všetky slabé stránky a prípadné zlyhania dokážu odhaliť oveľa skôr než sa dostanú do rúk zákazníkov. So schopnosťou udržať 95 % kapacity aj po roku používania sú Galaxy S8 a S8+ skutočne famóznymi kúskami, ktoré sa hrdo môžu pýšiť titulom vlajková loď.