Úvod Výrobcovia Vivo Snímač odtlačkov prstov priamo v displeji môže prísť už 28. júna. Predstaví ho...

Snímač odtlačkov prstov priamo v displeji môže prísť už 28. júna. Predstaví ho čínsky výrobca!

0

Najväčšie spoločnosti s obrovským rozpočtom pre vývoj nových technológií sa už niekoľko mesiacov márne snažia vložiť snímač odtlačkov prstov priamo do displeja. Vyzerá to tak, že ich môže prekvapiť jeden ambiciózny výrobca z Číny.

Presne tak, čínska firma Vivo nedávno rozposlala pozvánku na ich tlačovú konferenciu konajúcu sa počas Mobile World Congress v Číne. Už 28. júna celému svetu ukážu, ako „odomknú budúcnosť“. Pozvánka pritom graficky aj sloganovo jasne naráža na novú technológiu odomknutia displeja odtlačkom prsta. V tomto prípade očakávame, že sa im podarilo vložiť snímač priamo do displeja.

Samsung mal so snímačom priamo v displeji veľký problém už pri Galaxy S8 a S8+, keď sa ho nakoniec rozhodol umiestniť na zadnú stranu, hneď vedľa fotoaparátu. Pri Galaxy Note 8 sa pravdepodobne dočkáme podobného príbehu. Nedávno totiž jeden z predstaviteľov vysvetlil, že ešte technológia ešte stále nie je na takej úrovni, na akej by mala byť. Okrem toho, výrobca hlási aj problém so samotným displejom, ktorý má byť v okolí snímača o čosi jasnejší čo je pochopiteľne neakceptovateľné.

Bude teda zaujímavé sledovať či sa Vivo skutočne podarí takýto husársky kúsok a Samsung, ako aj Apple vyškolí v ich vlastnej hre. Viac informácií prinesieme hneď, ako to bude možné.