Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy S8 Active na prvej snímke. Dizajn ustúpil zameraniu

Samsung Galaxy S8 Active na prvej snímke. Dizajn ustúpil zameraniu

7
Ilustračné foto © cNet

Samsung Galaxy S8 je štýlový, elegantný a poriadne krehký smartfón. Postaviť ho tak, aby sa mohol pýšiť titulom „odolný“ si vyžaduje isté kompromisy.

Odolný model Samsung Galaxy S8 Active obdrží certifikáciu IP 68, ktorá nie je výnimočná. Disponuje ňou aj civilnejší Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Verzia Active by však mohla zniesť ponor až do päť metrov hlbokej vody, v ktorej by mala vydržať bez poškodenia pol hodinu.

Zosilnená konštrukcia a odolnosť voči tvrdším pádom bude zrejme podmienená vojenskou certifikáciou MIL-STD. Ako sa vlastnosti prejavia na vzhľade sme sa dozvedeli vďaka autoritám z Wireless Power Consortium.

Wireless Power Consortium certifikuje zariadenia pre používanie technológie bezdrôtového nabíjania štandardu Qi, ktorým tak bude vybavený aj Galaxy S8 Active.

Záber od Wireless Power Consortium ukazuje Galaxy S8 Active z prednej strany, ktorý nám na prvý pohľad pripomenul LG G6. Vlastnostiam ustúpili futuristické zakrivené okraje a badať tiež môžeme masívnejší rám zariadenia.

Samsung Galaxy S8 Active podľa © Wireless Power Consortium

Displej je stále obrovský a zaberá takmer celú prednú plochu. Je viac ako isté, že aktívna verzia modelu S8 obdrží objemnejšiu batériu. Tento scenár sme videli už pri vlaňajšom Galaxy S7 Active.

Bežný Samsung Galaxy S7 držal pri živote 3000 mAh akumulátor, zatiaľ čo jeho odolnejšiu verziu až 4000 mAh zdroj energie.

V našich končinách by si model Samsung Galaxy S8 Active určite našiel nejedného záujemcu. Žiaľ, k tomuto smartfónu sa z našich končín nebude jednoduché dostať, ak vôbec.

Smartfón bude exkluzívnym tovarom amerického operátora AT & T.