O odolnej verzii momentálne asi najlepšieho smartfónu známeho ako Galaxy S7 sa šepkalo už dlhšie. Na verejnosť unikli nie len snímky pre média, ale aj kompletná špecifikácia. Tá sa v podstate potvrdila oficiálnym uvedením zariadenia.

Samsung Galaxy S7 Active disponuje 5,1 palcovým AMOLED displejom s QHD 1440p rozlíšením, výkonným čipsetom Snapdragon 820, grafikou Adreno 530, 4 GB operačnou pamäťou RAM a 32 GB interným úložiskom. To môžete rozšíriť prostredníctvom microSD kariet a na zadnej strane nájdeme už dobre známy, a vysoko hodnotený 24 mm – 12 Mpx objektív s clonou f/1.7 a Dual Pixel zaostrovaním. Vpredu nájdeme 5 Mpx snímač s rovnakou clonou ako v prípade primárneho fotoaparátu.

Oproti bežnej verzii smartfónu Samsung Galaxy S7, „aktívny“ model vyniká v niektorých vlastnostiach. V prvom rade je hrubý 9,9 milimetra, za čo vďačíme robustnému a odolnému telu, ktoré znesie aj drsnejší pád na zem. Displej sa priblížil k statusu nerozbitnosti vďaka vrstve odolného polykarbonátu a samozrejmosťou je certifikácia IP 68, ktorá ochráni zariadenie pred tekutinami a prachom. V masívnejšiom tele si našla miesto batéria s poriadnou kapacitou 4000 mAh. Samsung dokonca použil aj snímač odtlačkov prstov v stredovom domovskom tlačidle, ktoré dopĺňajú ďalšie dve hardvérové tlačidlá. Tie nahradili pre Samsung typické kapacitné prevedenie.

Ak ste túžili po poriadne výkonnom, odolnom smartfóne so špičkovým fotoaparátom a dlhou výdržou na jedno nabitie, váš sen sa splnil len z polovice. Nočnou morou je exkluzívna dostupnosť v rámci amerického operátora AT & T. Zariadenie sa časom určite objaví na stránkach renomovaných online predajcov, no na oficiálnu dostupnosť budeme musieť zrejme zabudnúť. Smartfón s takýmito vlastnosťami by určite očaril nejedného zákazníka.

galaxy_S7_active

Len pre zaujímavosť, AT & T začne Samsung Galaxy S7 Active ponúkať od 10. júna a pri predĺžení viazanosti si ho budú môcť americkí zákazníci tohto operátora zakúpiť za 26,50 $ mesačne. Ak by využili službu každoročnej výmeny starého smartfónu za nový, „vysoliť“ budú musieť 33,13 $ mesačne.