Samsung Galaxy S8 a S8+ sú doslova oblepené sklom spredu aj zozadu. Preto by nikoho nemal prekvapiť fakt, že budú krehké. Mnohí však možno nečakali, že získajú aj jedno menej lichotivé hodnotenie. Ide o dva najkrehkejšie smartfóny na trhu.

Nedávne video publikované poskytovateľom rozšíreného poistenia na zariadenia, SquareTrade, porovnal Galaxy S8S8+. Hádzal ich z výšky a sledoval, ako sa zachová ich ochranné sklo.

V testoch neprežila ani predná, ani zadná strana a dokonca ani boky smartfónov, ktoré boli tiež popraskané. Vo vyhodnotení SquareTrade priznáva, že Galaxy S8 je vôbec prvý smartfón, ktorý po jednom páde na zem praskol na všetkých stranách zároveň.

Spoločnosť zároveň vydáva skóre symbolizujúce „pokaziteľnosť, resp. poškoditeľnosť“. Galaxy S8 si vyslúžil hodnotenie 76/100, zatiaľ čo Galaxy S8+ až 77/100. Pre porovnanie, iPhone 7 skončil na hranici 50/10, zatiaľ čo explozívny Galaxy Note 7 na skóre 65/100.

Opravy by však prekvapivo nemuseli byť až také drahé, ako v prípade Galaxy S7. Server Motherboard informoval, že cena náhradného displeja na Galaxy S8 je už teraz o 50 až 100 dolárov nižšia, než v prípade S7.