Úvod Výrobcovia OnePlus OnePlus 5 ponúkne špičkový fotoaparát. S vyladením pomôžu experti z DxO

OnePlus 5 ponúkne špičkový fotoaparát. S vyladením pomôžu experti z DxO

0
OnePlus
Očakávaný OnePlus 5 © TechnoBuffalo

Spoločnosť OnePlus celkom nečakane informovala o novej spolupráci, ktorú nadviaza s expertmi zo spoločnosti DxO. Táto spoločnosť stojí za štandardom DxOMark, ktorý hodnoti obrazovú kvalitu fotoaparátov a kamier.

Bodovým hodnotením DxOMark sa oháňajú mnohí výrobcovia smartfónov. Ich odborné hodnotenia sú považované za vysoko relevantné, pričom v nich momentálne kraľuje smartfón HTC U11.

Získal rekordných 90 bodov, čím prekonal doterajšieho kráľa mobilnej fotografie, smartfón Google Pixel. Na frak dostal aj ospevovaný Samsung Galaxy S8.

HTC U11 sa na vrchole mobilnej fotografie nemusí udržať dlho. Žezlo môže už v blízkej budúcnosti prevziať model OnePlus 5, ktorý bude predstavený za pár týždňov.

HTC U11 – smartfón s najlepším fotoaparátom © DigitalTrends

Spoločnosť OnePlus spolupracuje s tímom DxO, ktorý pomáha vyladiť fotoaparát smartfónu k čo možnej najlepšej obrazovej kvalite. Mimochodom, fotoaparát má byť duálny.

Pochopiteľne, predstavitelia spoločností si detaily nechali pre seba. Okázalé frázy smerujúce k posunu mobilnej fotografie na novú úroveň alebo k snímaniu tých najčistejších fotografií nemusia mať ďaleko od pravdy.

Experti z DxO sa pýšia dlhoročnými skúsenosťami a odbornými znalosťami z fotografickej oblasti. V malíčku majú profesionálne kamery, fotoaparáty a pre nás najpodstatnejšie mobilné zariadenia.

Ak ste u nás prehliadli avizovanú cenu a parametre OnePlus 5, >nájdete ich v minulom článku.< Prezradil ich predajca Oppomart a krátko po ňom aj GearBest.