HTC dnes predstavilo svoju novú vlajkovú loď pre rok 2017. Ako už mnohé uniknuté informácie naznačovali, po vzore zariadení ako U Ultra a U Play sa volá U11. Zároveň však ide o priameho nástupcu minuloročného HTC 10.

HTC U11 je zaujímavý hlavne svojou špeciálnou funkciou s názvom Edge Sense. Vďaka nej môžete doslova postískať svoj telefón, pomocou čoho vykonáte špecifické funkcie. Ako príklad môžeme uviesť odfotenie snímky stlačením rámu telefónu.

HTC U11 ďalej disponuje technológiou „360 real-life recording,“ ktorá sa netýka video, ako sme si doteraz mylne mysleli. Ide o nahrávanie 360-stupňového zvuku pomocou štyroch mikrofónov. Keď už sme pri zvuku U11 ponúka kvalitné spracovanie zvuku (Hi-Res Audio certifikácia) a ponúka BoomSound, podobne ako HTC 10. V praxi to znamená, že U11 zvuk prehráva z hlavného reproduktoru, ako aj z reproduktoru pre telefonovanie.

Čo sa špecifikácií týka, vo výbave HTC U11 nájdeme Snapdragon 835, ktorý je akýmsi štandardom pre vlajkové lode roka 2017. Procesoru pomáhajú 4 GB operačnej pamäte RAM a 64 GB úložisko. Na niektorých trhoch sa môže objaviť aj verzia so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom.

Prednú stranu pokrýva 5,5-palcový Quad HD (2 560 x 1 440) Super LCD 5 displej prekrytý krycím sklom Gorilla Glass 5. Hlavný fotoaparát ponúka 12 Mpx rozlíšenie s pixelmi veľkými 1,4 mikrónov. Nechýba ani poriadne svetelný objektív s clonou f/1.7, optická stabilizácia obrazu, duálny LED blesk a možnosť natáčať video v 4K rozlíšení. Nakoniec, vo výbave nájdete aj slow-motion dostupné vo Full HD rozlíšení pri snímkovaní 120 FPS.

Predná kamera ponúka ešte vyššie, 16 Mpx rozlíšenie. Schopná je natočiť Full HD video a disponuje niekoľkými softvérovými vychytávkami, ako napríklad režimom panorámy.

HTC U11 je telefón, ktorý je po uši vyzbrojený aj na poli konektivity. V jeho výbave nájdete USB typ C, Bluetooth 4.2 (aj keď 5.0 by bol lepší), Wi-Fi 802.11ac, NFC, GPS, GLONASS a Beidou. Bohužiaľ, aj HTC stavilo na najmodernejší trend odstránenia 3.5 mm jacku.

Telefón poháňa 3 000 mAh batéria, ktorú môžete dobiť pomocou technológie Quick Charge 3.0.

Novinka bude dostupná v piatich farebných prevedeniach: striebornom, modrom, bielom, čiernom a červenom. Predávať sa má začať už 1. júna za odporúčanú cenu 749 €.