Úvod Smartphony Dohady OnePlus 5 figuruje na stránkach medzinárodného predajcu. Prezradil cenu a parametre

OnePlus 5 figuruje na stránkach medzinárodného predajcu. Prezradil cenu a parametre

2
OnePlus
Ilustračné foto

Fanúšikovia spoločnosti OnePlus sa majú určite na čo tešiť. Nová generácia smartfónu OnePlus 5 sa pomaly blíži a do informačnej skladačky pribudli v dnešných dňoch nové časti. 

Stále aktuálny model OnePlus 3T je poriadne úspešný. Vysoký dopyt podtrhujú výrazne pozitívne recenzie a výrobca záujem ešte zvýšil produkciou limitovaných edícií v podobe značky Colette a farebného prevedenia polnočnej čiernej.

Čínska kultúra je poverčivá na čísla. Keďže je výrobca OnePlus pôvodom z Číny, zaužívané tradície sa dotýkajú aj jeho produktov. Výrobca nový model označí ako OnePlus 5 a nie OnePlus 4 ako by sa logicky očakávalo. Číslovka 4 sa podľa čínskej (aj kórejskej a japonskej) kultúry jednoducho považuje za nešťastnú.

Aký OnePlus 5 bude a koľko bude stáť prezradila stránka medzinárodného predajcu OppoMart, ktorý už neraz poodhalil parametre ešte trhovo nedostupných smartfónov.

OnePlus 5
OnePlus 5 © Oppomart

OnePlus 5

OnePlus 5 má byť vybavený 5,5-palcovým displejom s QHD 1440p rozlíšením, výkonným čispetom Snapdragon 835, 6 GB operačnou pamäťou štandardu LPDDR4 a 64/128 GB úložiskom (USF 2.1).

Očakávaným prekvapením je duálny fotoaparát s rozlíšením 12 Mpx. Na prednej strane nájdeme 8 Mpx kameru a snímač odtlačkov prstov sa opäť usídli na prednej strane.

Operačný systém Android Nougat bude prekrytý UI Oxygen a povýšené tiež bude rýchle nabíjanie. Výrobca ho nazval Dash Charge.

Cena a dostupnosť

Sám predajca odhaduje trhovú dostupnosť na začiatok júna 2017, čo je prakticky za dverami. Cena 449 dolárov (64 GB typ) je vzhľadom na parametre nesmierne slušná a už teraz sme zvedaví na prvé ohlasy, ktoré zariadenie vyvolá.