Úvod OnePlus OnePlus 5 OnePlus 5 bude delo: V obľúbenom benchmarku porazil Galaxy S8 aj Xperia...

OnePlus 5 bude delo: V obľúbenom benchmarku porazil Galaxy S8 aj Xperia XZ Premium!

2

O tom, že OnePlus 5 je na ceste už vieme. Potvrdil to koniec koncov aj samotný výrobca. Vieme aj, že ponesie poriadne výkonnú výbavu. Čo sme však doteraz nevedeli bolo to, ako táto výbava bude spolupracovať so softvérom.

Telefón môže mať aj 60 GB RAM a 100 GHz procesor, ak sa nebude kamarátiť so softvérom.

Vďaka redakcii GSMArena.com, ktorá obdržala tip od veľmi dôveryhodného zdroja vieme, že OnePlus si pri svojej novinke s označením „5“ dáva záležať, aj čo sa softvéru týka. Svedčí o tom skóre, ktoré zariadenie dosiahlo v obľúbenom benchmarku GeekBech.

OnePlus 5 sa okamžite stal kráľom výsledkov. Pri single-core teste síce dosiahol len 1 963 bodov, pri multi-core teste, keď sa naplno roztikal celý čipset, prekonal aj Galaxy S8. Dosiahol totiž obdivuhodných 6 687 bodov.

Galaxy S8 a Xperia XZ Premium sú azda dva z troch (ak počítame aj Xiaomi Mi 6) najznámejších smartfónov s rovnakým čipsetom. Ani oni však OnePlus 5 nestíhali.

Multi-core test

Single-core test

Vlajková loď Samsungu v single-core teste dosiahla 1 929 bodov a v multi-core teste 6 084 bodov. Novinka od Sony získala 1 943, resp. 5 824 bodov.

Zo screenshotov vyššie taktiež môžeme usúdiť, že OnePlus 5 beží na najnovšom Android 7.1.1 Nougat, na ktorom je nalepená ich vlastná nadstavba známa ako Oxygen OS.