Celokovová unibody konštrukcia so špeciálnym modulárnym adaptérom v spodnej časti. Tak nejak sa javí charakteristika smartfónu LG G5, pričom ju obdobným spôsobom prezentujú viacerí. V skutočnosti tomu až tak úplne nie je.

Telo smartfónu LG je približne z polovice tvorené tvrdým plastom. Keďže je dnes prvý apríl upozorňujeme, že o žart nejde. JerryRigEverything zverejnil na svojom YouTube účte video z rozoberania tohto smartfónu, kde môžeme túto skutočnosť pekne vidieť.

Vnútorný rám zariadenia je skutočne z hliníka, no zadná strana je tvorená z tvrdej a hrubej vrstvy plastu s povrchovou úpravou, ktorá pripomína kov. Zadný panel z plastu usvedčuje napríklad aj dopadajúce svetlo, ktoré sa pri kovovom povrchu odráža trochu inak. Kov sa nachádza až pod ním. lg-g5-3-1600-w

Na jednej strane sa môžu spotrebitelia cítiť trochu podvedení, keďže high-end smartfón stojí aj high-end peniaze a záujemci logicky očakávajú prémiové materiály na všetkých úrovniach. Na druhú stranu ale môže ísť o výhodu.

Keďže plastové prevedenie skutočne pôsobí ako kovové, dostanete prémiový pocit z používania, no napríklad nižšiu hmotnosť celého zariadenia a určite aj väčšiu šancu na prežitie pri potencionálnom páde na zem. Plast náraz viac utlmí ako nepoddajný kov. Zahraničné redakcie už kontaktovali centrálu LG a uvidíme, ako sa k objaveniu tejto skutočnosti predstavitelia výrobcu postavia. Prípadnú reakciu vám určite sprostredkujeme.

Zatiaľ si môžete pozrieť spomínané video z rozoberania smartfonu.