Včera sme vás informovali o smartfóne, ktorý v testovacom štandarde AnTuTu dosiahol 133,357 bodov a dal tak na frak aj doteraz najvýkonnejšiemu smartfónu. Doteraz ním bol ešte nepredstavený Samsung Galaxy S7.

Hovoríme o zariadení LeMax Pro od pomerne neznámeho čínskeho výrobcu LeTV. Pre pripomenutie, tento ultimátny smartfón poháňa čipset Snapdragon 820 s grafickým čipom Adreno 530 a 4 GB operačnou pamäťou RAM. Displej5,5 palca a QHD rozlíšenie (1440 x 2560 pixelov). Zariadeniu ďalej nechýba 64 GB úložný priestor, 21 MPix fotoaparát alebo 4 MPix Ultrapixel snímač na prednej strane. Vrcholom všetkého je predinštalovaný Android vo verzii 6.0 Marshmallow.

Včera sme mali informácie len o poriadne vysokom výkonnostnom skóre, no chýbal nám pohľad na dané zariadenie. Dnes sa na verejnosti objavil render, ktorý by mal patriť práve smartfónu LeMax Pro.

Zaujímavosťou je, že na obrázku nevidíme naznačený snímač odtlačkov prstov. Ako už predviedlo Xiaomi, táto technológia dobehla aj smartfóny strednej či nižšej triedy. Nemyslíme si ale, že by na ňu výrobca zabudol.

Čipset Qualcomm Snapdragon 820 podporuje možnosť snímania odtlačkov prstov ultrazvukom, bez potreby použitia fyzického tlačidla. Namiesto toho by pod krycím sklom displeja mohol byť umiestnený biometrický senzor. Pokiaľ výrobca naozaj siahol po tejto technológii, určite si zaslúži uznanie. LeMax Pro by bol totižto prvým takto vybaveným smartfónom na svete.

Pozrite si dizajn smartfónu na rendroch, ktoré sa objavili na čínskej sociálnej sieti Weibo. Očakávame, že zariadenie bude oficiálne predstavené začiatkom roka, ako priama konkurencia pre Xiaomi Mi 5.

lemaxpro(1) lemaxpro