Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Redmi Note 3 oficiálne: Kovové telo, snímač odtlačkov a 4000 mAh...

Xiaomi Redmi Note 3 oficiálne: Kovové telo, snímač odtlačkov a 4000 mAh batéria

9
Xiaomi Redmi Note 3

Po mesiacoch špekulácií predstavil čínsky gigant, Xiaomi, svoj nový Redmi Note 3 oficiálnou cestou. Prináša celokovové telo a aj ako prvý Xiaomi smartfón senzor na odtlačky prstov, ktorý dokáže rozoznať používateľa iba za 0,3 sekundy.

Oproti plastovému predchodcovi má pekné telo z hliníku či väčšiu kapacitu batérie. Zmenou taktiež prešiel dizajn konštrukcie, táto sa podobá skôr na Meizu MX5. Za najlacnejší 140 dolárový model dostanete 2 GB operačnej pamäte RAM, 13 MPx zadný a 5 MPx predný fotoaparát s fázovým zaostrovaním (zrejme rovnaký senzor akým disponuje Mi 4c), 16 GB pamäť, Helio X10 a 5,5-palcový displej vo Full HD rozlíšení.

Či novinka ponúka moderný USB Type-C slot, zatiaľ nie je jasné. Vyzerá to však tak, že skôr áno. Po softvérovej stránke tu je k dispozícii populárna nadstavba MIUI vo verzii 7. Nechýbajú ani dva sloty na SIM karty mobilných operátorov, vrátane podpory pre dual 4G.

Redmi Note 3 okrem váhy (o 4 gramy, 164 gramov) narástla aj kapacita batérie na rovných 4000 mAh, ktorá by mohla pri šetrnom hardvéri poskytnúť dostatok energie na jeden náročný deň. Konštrukcia je pritom na najtenšom mieste hrubá iba 8,65 milimetra.

Za 3 GB/32 GB verziu si výrobca vypýta zhruba o 30 dolárov viac, takže finálna suma môže byť po prepočte asi $171. Na pulty obchodov príde ešte koncom tohto mesiaca (november) v troch farebných prevedeniach – striebornej, zlatej a tmavo-šedej.

xiaomi-redmi-note-3-3 xiaomi-redmi-note-3-4