Úvod Novinky Zariadenia Tento čínsky smartfón nemá vo výkone konkurenta, v AnTuTu dostal cez 130-tisíc...

Tento čínsky smartfón nemá vo výkone konkurenta, v AnTuTu dostal cez 130-tisíc bodov

6

Vyzerá to tak, že Samsung má na krku veľký problém. Po tom, čo jeho Galaxy S7 s novým čipsetom Exynos 8890 dosiahol rekordný počet bodov, prichádza ešte lepší model. Tentokrát z ďalekej Číny a od pomerne neznámeho výrobcu.

Android smartfón LeTV LeMax Pro v populárnej aplikácii AnTuTu nadobudol až 133,357 bodov, takže nedávny benchmark očakávanej vlajkovej lode juhokórejského giganta bez akýchkoľvek menších problémov predbehol. Zároveň sa stal momentálne najvýkonnejším telefónom, hoci ešte nebol ani oficiálne predstavený. Existuje teda pravdepodobnosť, že po uvedení do predaja zvládne podať ešte lepší výkon, nakoľko sa testu podľa všetkého zúčastnila nedokončená verzia.

Ako sme sa dozvedeli, smartfón LeMax Pro poháňa taktiež nový čipset Snapdragon 820, ktorý má vyrábať spoločnosť Samsung prostredníctvom jej moderného 14 nanometrového procesu druhej generácie. Vďaka tejto technológii nadobudne pokročilé vlastnosti, ako napríklad nízku spotrebu energie.

Spoločnosť LeTV by mala mobilnú novinku predstaviť začiatkom budúceho roka. Či sa mu podarí predbehnúť Xiaomi s Mi 5, nikto zatiaľ presne povedať nevie. Ostatné technické špecifikácie tvorí Android 6.0 Marshmallow, 5.5-palcový Quad HD displej či 4 GB RAM.

LeTV-LeMax-Pro-X910-scores-over-133K-on-AnTuTu

Porazený Kirin 950

Nedávno sme v tabuľkách AnTuTu mali príležitosť vidieť aj Kirin 950, teda ďalší hi-end čipset novej generácie. Stojí za ním čínsky Huawei a skóre, ktoré v staršej verzii porovnávacej aplikácie dosiahol, je cez 85-tisíc bodov. Oproti dvom vyššie spomenutým kúskom je na tom teda badateľne horšie. Výrobca sa však zrejme nezameral na výkon, ale skôr na lepší energetický manažment. O komplexnej kvalite, ktorá berie do úvahy viacero aspektov, preto rozhodnú prvé objektívne recenzie.