Úvod Novinky Android 53.4% mobilného trhu patrilo v Q4 Androidu, minimálne v USA

53.4% mobilného trhu patrilo v Q4 Androidu, minimálne v USA

1

Všetci máme radi štatistiky, ide o jednoduché vyjadrenie komplexných záležitostí. Výnimkou nebude ani tá dnešná, ktorá sa pozrie na to, koľko ľudí (z USA) používa Android a ostatné smartphone platformy. Časové obdobie bolo nastavené na štvrtý kvartál 2012. Za čísla nižšie je zodpovedný comScore, ktorý okrem podielu na trhu rôznych operačných systémov zoraďuje aj päť najväčších výrobcov pre americký trh.

q4-oemplatformy

Takže pekne poporiadku. Čo sa týka platforiem, Android stále dominuje s obrovským 53.4% podielom, ktorý od tretieho kvartálu narástol, no len o 0.9%. Apple sa umiestnil na druhej priečke s 36.6%, keď za posledné tri mesiace narástol o 2%. BlackBerry ako aj Windows Phone to opäť nezvládli a ich podiel na trhu klesol.

q4-vyrobcovia

Ako som už spomenul, okrem podielu na trhu rôznych platforiem sú monitorovaní aj výrobcovia. Od tretieho kvartálu sa takmer nič nezmenilo. Apple je stále číslom jeden, keď vyrobil 36.6% všetkých mobilných telefónov. Samsung sa pohybuje na druhej priečke s 21%, no a smutný príbeh HTC zapríčinil, že opäť klesli. Klesla aj Motorola a to o 1%, LG naopak hlási zvýšenie o necelé percento (celkom by ma zaujímalo, či by narástol viac, ak by bolo jednoduchšie zohnať Nexus 4).

Čo hovoríte na tieto čísla? Vyjadrujú aj situáciu u nás alebo platia len pre američanov? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: comScore via AndroidAuthority