Úvod Sociálne siete Instagram V Instagrame začína pracovať človek zodpovedný za časovú os Facebooku

V Instagrame začína pracovať človek zodpovedný za časovú os Facebooku

0

Očakávali sme to a teraz sa to stalo skutočnosťou. Šéf časovej osi Facebooku, ktorú ovláda zložitý algoritmus servírujúci zmes fotiek novorodencov, meme, reklám a sem-tam nejakého článku, prechádza do Instagramu.

Po tom, ako z vedenia Instagramu odišli jeho zakladatelia, Kevin Systrom a Mike Krieger, Zuckerberg nariadil nasadenie svojej tajnej zbrane – Adama Mosseriho. Jeho úlohou je prekopať algoritmus Instagramu tak, aby sa z neho stal čo najziskovejší produkt. „Tešiť“ sa tak môžeme na zmeny v zobrazovaní príspevkov.

Kde sú ľudia, tam sú peniaze

Instagram je medzi používateľmi čoraz populárnejší. Namiesto statusových výlevov vašich kamarátov si môžete pozrieť pekné obrázky, z mnohých sa aj niečo naučíte, pobavia vás alebo inšpirujú. Je to perfektná platforma, ktorá má aj vďaka Instagram príbehom veľký potenciál rásť ešte vyššie. A kde sú ľudia, tam sú peniaze, čo si veľmi dobre uvedomuje aj Zuckerberg.

Mosseri má mať zo začiatku na starosti celý chod Instagram tímu, a to hlavne presné počty programátorov a dizajnérov, prepojenie s materským Facebookom či snahu zvýšiť ziskovosť platformy.

Je viac než pravdepodobné, že vplyv Mosseriho nebude zjavne viditeľný o týždeň, o mesiac alebo o rok. Očakáva sa, že skôr či neskôr k tomu môže prísť a Instagram nastaví kurz k fungovaniu alá Facebook. Veríme však, že k tomu nedôjde.