Úvod Výrobcovia Vivo Inovatívny Vivo APEX neskončí iba ako koncept. Smartfón sa bude vyrábať!

Inovatívny Vivo APEX neskončí iba ako koncept. Smartfón sa bude vyrábať!

1
Vivo Apex UD

Vivo Apex je zariadenie, smartfón, ktorý výrobca predviedol na nedávnom podujatí Mobile World Congress 2018. Vivo Apex zožal skutočne veľa pozornosti, a to určite oprávnene.

Toľko inovácií v jednej kope snáď nepredviedol žiadny z účastníkov podujatia Mobile World Congress 2018. Vivo Apex má totižto snímač odtlačkov prstov priamo v displeji. Stačí sa pritom dotknúť akéhokoľvek miesta v spodnej časti displeja.

Snímač sa tak nenachádza iba na jednom konkrétom mieste, napr. klasicky v strede zobrazovacej plochy. Po snímači nás dostala vysúvacia selfie kamera, ktorá je pripravená pre použitie za 0,8 sekundy. Riešenie má svoje dôvody.

vivo apex
© ithome.com

Obrazovka smartfónu totižto zaberá skutočne takmer celú prednú plochu zariadenia. Spodný rámik je extrémne štíhly a takmer ho nebadať. Prevedenie vytlačilo do úzadia bežný mikrofón.

Piezoelektrický akustický systém výrobca nazval Screen SoundCasting Technology a prvýkrát sme sa sním stretli pri smartfóne Xiaomi Mi Mix prvej generácie. Kvalita zvuku, resp. hlasu vtedy nebola zrovna najlepšia.

Ak ste videli oficiálne prezentačné video pre Vivo Apex, určite ste si v jeho spodnej časti všimli informáciu o tom, že ide o nepredajný koncept. To už ale dlho platiť nebude.

vivo apex
© ithome.com

Výrobca Vivo sa rozhodol, zrejme aj na margo veľkej pozornosti, že model Apex začne vyrábať, a to niekedy v polovici tohto roka. Okrem toho uviedol, že ho bude poháňať čipset Snapdragon 845.

Netreba však očakávať, že zariadenie bude úplne totožné s konceptom, ktorý bol k dispozícii na MWC 2018. Napríklad pomer obrazovky voči telu bude mať 91 percent. Postupom času je v pláne až 98-percentné pokrytie predného panela displejom.

Otázna tiež zostáva kontroverzná vysúvacia kamera. Tento spôsob si totižto už stihol patentovať výrobca zariadenia Essential Phone. Použitie by tak podmieňovala vzájomná dohoda a licenčná zmluva z nej vyplývajúca.

Na komerčnú podobu konceptu Vivo Apex sme určite zvedaví.

Vivo Apex