Úvod Výrobcovia Vivo Vivo Apex UD má snímač odtlačkov v displeji a vysúvaciu prednú kameru

Vivo Apex UD má snímač odtlačkov v displeji a vysúvaciu prednú kameru

0
Vivo Apex UD

Čínsky výrobca Vivo na podujatí Mobile World Congress 2018 opäť ukázal, že sa nebojí experimentovať. Vivo X20 Plus UD je prvým smartfónom na svete so snímačom odtlačkov v displeji a Vivo Apex UD koncepciu posúva ešte ďalej.

Snímač odtlačkov v displeji je určite pokrokový, no umiestnený môže byť iba na jednom konkrétnom mieste. Predstava o finálnej podobe je taká, že bude snímač odtlačkov vložený do akéhokoľvek miesta v displeji.

Vivo Apex UD na túto predstavu z časti reaguje. Pre odomknutie zariadenia stačí položiť prst na akékoľvek miesto v spodnej časti displeja. Snímač teda nemá presne vyhradený priestor napríklad v strede spodnej časti.

vivo apex ud
Vivo Apex UD

To nie je všetko. Keďže má Vivo Apex UD displej cez celú prednú stranu, bez akéhokoľvek výrezu v hornej časti, predná 8 Mpx kamera sa musela odpratať do konštrukcie. V prípade potreby sa vysunie z hornej hrany (za menej ako sekundu) a po zhotovení selfie sa opäť zasunie naspäť. Kamera by sa dala prirovnať k periskopu.

Miesto dokonca nezostalo ani pre mikrofón. Vivo Apex UD zvuk sprostredkuje vďaka špeciálnemu piezoelektrickému akustickému systému. Tuto technológiu predviedol už Xiaomi Mi Mix.

Vivo Apex UD je nesmierne zaujímavý smartfón, ktorý má, žiaľ, podobu konceptu. Pravdepodobne sa nebude predávať a ak aj áno, pôjde o veľmi obmedzenú dostupnosť. Je ale fajn vidieť, akým smerom sa mobilné technológie môžu v nadchádzajúcom období vyvíjať.

Pozrite si Vivo Apex UD na prezentačnom videu.