Úvod Essential Essential Phone Essential Phone je celkom prepadák: Vraj sa ho predalo len 50 tisíc...

Essential Phone je celkom prepadák: Vraj sa ho predalo len 50 tisíc kusov

13
essential
Smartfón Essential Phone

Otec Androidu, Andy Rubin, sa už dlhšie chystal vytvoriť niečo vlastné, tentokrát však vo svete hardvéru. Nakoniec sa mu to podarilo a predstavil Essential Phone, jeho prvý smartfón. Zariadenie to je veľmi pekné, extrémne rýchle a kvalitne spracované. Bohužiaľ, chýba mu jedna veľmi dôležitá vec – predaje.

V septembri jedna z výskumných firiem tvrdila, že Rubinova firma predala len 5 000 kusov Essential Phone. Tento počet sa do začiatku decembra zvýšil na 50 000 kusov. Stále tak ide o relatívne malý počet kusov.

Ako to vieme, pýtate sa? Dobrá otázka. Informácia o počte predaných kusov Essential Phone sa dá získať z počtu stiahnutí aplikácie fotoaparátu, ktorú si telefón sťahuje priamo z Google Play. Nejde teda o úplne presný počet, pre predstavu to však stačí.

Za miernym úspechom a 10x zvýšením predajov môže stáť zníženie ceny zo 700 na 500 dolárov, ako aj rôzne akcie (Black Friday), počas ktorých bol telefón ešte lacnejší. Essential sa snaží uspieť na americkom trhu, ktorý je známy tým, aký je neľútostný voči akejkoľvek spoločnosti. Netreba zabúdať aj na to, že drvivú väčšinu trhu so smartfónmi ovláda Apple a Samsung.