Úvod Xiaomi Mi Mix 2S Ďalšie podrobnosti o Xiaomi Mi Mix 2S hovoria o funkciách fotoaparátu

Ďalšie podrobnosti o Xiaomi Mi Mix 2S hovoria o funkciách fotoaparátu

2

Deň 27. marec bude patriť dvom čínskym výrobcom. Po modeloch Samsung Galaxy S9 azda najočakávanejšie zariadenia prvého polroka 2018 spoznáme o necelé dva týždne. Jedným je rodina Huawei P20 a druhým Xiaomi Mi Mix 2S.

Najčerstvejšie informácie o modeloch Huawei P20 nájdete v nedávnom článku TU. Teraz bude reč o výrobcovi Xiaomi a tretej generácii modelu Mi Mix 2S. Už vieme, že sa o jeho pohon postará čipset Snapdragon 845.

Istí sme si aj veľkým displejom s pomerom strán 18:9 a FHD+ rozlíšením, ktorý by mal mať impozantný pomer plochy voči prednému panelu. Ani 3400 mAh batéria s rýchlym nabíjaním nie je tajomstvom podobne, ako napríklad Android 8.1 Oreo či duálny fotoaparát.

Xiaomi Mi Mix 2S
Menej kvalitný render z čínskej sociálnej siete Weibo

Na funkcie duálneho fotoaparátu sa pozreli členovia komunitného XDA fóra, ktoré združuje mnohých vývojárov. Nadšenci doslova vypitvali firmvér patriaci modelu Mi Mix 2S, vďaka čomu presne identifikovali funkcie fotoaparátu.

Xiaomi Mi Mix 2S fotoaparát

Duálny fotoaparát Xiaomi Mi Mix 2S bude disponovať režimom pre tvorbu portrétov. Na perfektné portrétovky cieli asi každá vlajková loď a výkladná skriňa značky Xiaomi výnimkou byť nesmie.

Radi vidíme zmienku o MFNR – technológii pre redukciu šumu. V rámci tejto technológie sa rýchlo zosníma niekoľko fotografií za sebou, ktoré sa následne prekryjú, čím dôjde (na istej úrovni) k eliminácii nežiadúceho šumu.

Túto technológiu sprostredkuje obrazový procesor (IPS) Qualcomm Spectra 280, ktorý je súčasťou čipsetu Snapdragon 845. Duálny fotoaparát dostane aj trendové funkcie umelej inteligencie. Tak ako v ostatných podobných prípadoch, napr. pri Huawei Mate 10 Pro, AI technológia sa postará o automatickú detekciu scény a snímaných objektov.

Priestor tiež dostanú spomalené videá. Slow-mo režim vykúzli snímkovanie 120 FPS pri FHD rozlíšení. Pre ešte efektnejšie videá tu je hodnota 240 FPS, no už pri nižšom HD rozlíšení.

Z menej unikátnych funkcií spomenieme napríklad režim pre fotografovanie panorám, HDR snímanie alebo nočnú fotografiu. Ako sme už uviedli, Xiaomi Mi Mix 2S sa postaví na pódium 27. marca 2018.