Úvod Huawei Huawei P20 Rodina Huawei P20 definitívne odhalená: Tri kamery, OLED displej, aj lacnejšia verzia

Rodina Huawei P20 definitívne odhalená: Tri kamery, OLED displej, aj lacnejšia verzia

0
huawei P20

Ak si brúsite zuby na jeden z nových modelov radu Huawei P20, najaktuálnejšie informácie vám celkom dobre prezradia, čo vás čaká. Čínsky technologický líder predstaví lacnejší typ, štandardnú vlajkovú loď a extra prémiový model.

S detailmi ako prvý vyrukoval spoľahlivý zdroj, nemecký server WinFuture, ktorý už neraz priniesol presné podrobnosti o ešte nepredstavených zariadeniach. Vyzerá to, že rodina Huawei P20 našla nejakú tú inšpiráciu v smartfóne iPhone X.

Vzhľadom na schopnosti výrobcu a ceny zariadení bude táto inšpirácia zvládnutá kvalitne. Hlavnými ukazovateľmi sú vertikálne uložené kamery a takzvaný notch, výrez v displeji, ktorý bude v tomto prípade podstatne menší.

Lesklý kovový rám by mohol byť vyrobený z nehrdzavejúcej ocele, sklo pokryje obe strany smartfónov, nebudú chýbať rôzne farebné prevedenia a minimalistické značkovanie popísané v jednej línii s kamerami.

Čo je možno dôležité, nové generácie vyzerajú inak ako predchodcovia. Z pohľadu zákazníka tak môžu pôsobiť na pohľad atraktívnejšie ako niektorá konkurencia.

Huawei P20 Lite

Najskromnejším modelom z trojice bude Huawei P20 Lite. Aj ten dostane výrez v displeji, no bočné rámiky budú o niečo hrubšie ako pri väčších súrodencoch. Konštrukčne bude mať najbližšie k smartfónom Honor 8, resp. Honor 9.

Vybrať si budeme môcť z modrého, ružového alebo čierneho farebného prevedenia. Huawei P20 Lite zastúpi strednú, resp. vyššiu strednú triedu, čomu zodpovedá avizovaná cena 380 EUR. Možno tak uvidíme ekonomicky prijateľnejšiu alternatívu k inak dobrému Galaxy A8 (2018) od Samsungu.

huawei p20 lite
FOTO: winfuture.de

Huawei P20

Huawei P20 ponúkne za asi 680 EUR displej s pomerom strán 19:9 (1080 x 2240), ktorý bude vyrobený LCD technológiou. Uhlopriečka bude menšia ako v prípade modelu P20 Pro. Pod kapotou sa usídli čipset Kirin 970, ktorý zažiaril v minuloročnej vlajkovej lodi Mate 10 Pro.

Ďalej dostaneme 3400 mAh batériu, duálny fotoaparát Leica a určite sme zvedaví na pamäťovú výbavu. Huawei P20 a P20 Pro nebudú mať slot na microSD kartu. Miesto pre dve SIM karty sa ale našlo.

huawei p20
FOTO: winfuture.de

Huawei P20 Pro

Za absolútny vrchol portfólia si výrobca vypýta približne 970 EUR. Oproti súrodencovi spomínanému vyššie narastú rozmery, a teda aj uhlopriečka displeja, ktorý bude mať taktiež ešte užší pomer strán 19:9. V tomto prípade sa ale bavíme o OLED obrazovke.

Esom v rukáve je trojitý zadný fotoaparát, resp. skôr tri zadné fotoaparáty. Škoda, že sa nevtesnali do jedného segmentu. Tretie oko pôsobí, ako keby tam bolo navyše. Každopádne by sme sa mali stretnúť s teleobjektívom, ktorý má byť v tomto segmente rekordný (údajne 80 mm).

Huawei P20 Pro zaujme aj farebnými prevedeniami. Teda minimálne jedným, ktoré vidíte nižšie.

huawei p20 pro
FOTO: winfuture.de

Zariadenia Huawei P20 Lite, P20 a P20 Pro budú predstavené 27.marca 2018 v Paríži. Na podujatie cestujeme a sprostredkujeme vám podrobné informácie, živé fotografie a prvé dojmy zo zariadení.