Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9: Tajomstvo tenkých rámikov a zakrivenia displeja odhalené

Samsung Galaxy S9: Tajomstvo tenkých rámikov a zakrivenia displeja odhalené

Je súčasná generácia až priveľmi zakrivená?

1
Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Je viac-menej isté, že Samsung Galaxy S9 / S9+ bude z prednej strany vyzerať takmer rovnako ako súčasná generácia. Problémom to nie je, keďže súčasná generácia vyzerá veľmi dobre. Pár nezrovnalostí tu ale je.

Ak ste videli porovnanie renderov oboch generácií, nový model je mierne odlišný. Hrubšie bočné rámiky bijú do očí asi najviac. Okrem toho sa špekuluje, či bude mať novinka aspoň o nejaký ten milimeter užšie horizontálne rámiky.

Odpoveď má osoba menom Steve Hemmerstoffer, ktorá zastupuje server OnLeaks. Steve zverejnil priemyselnú CAD schému oboch zariadení, súčasného Galaxy S8 a ešte nepredstaveného nasledovníka Galaxy S9, resp. S9+.

Podľa výsostne presných výrobných nákresov výrobca opäť pristúpi k zakriveniu okrajov. Zakrivenie ale bude postupnejšie a začne ďalej od bočnej hrany, pričom sa dotkne o niečo hrubšej konštrukčnej hranice.

Galaxy S9
© Steve Hemmerstoffer

Výsledkom tak môže byť stále elegantný a jasne poznateľný zakrivený displej, ale uchopenie bude istejšie a pohodlnejšie, keďže bočná hrana o niečo zosilnie. Podľa nákresu bude spodný horizontálny rámik užší ako pri súčasnej generácii. Misia by teda mala byť splnená.

„Hranie sa s detailami“ viac poznačí zadnú stranu. Snímač odtlačkov sa presunie pod fotoaparát a výzorom sa tak priblíži k nedávno predstavenému modelu vyššej strednej triedy Galaxy A8 (2018).

samsung galaxy A8 2018
Samsung Galaxy A8 (2018)

Zdokonalený dizajn fanúšikov určite poteší. Čo už tak nepoteší je cena, ktorá má byť zase o niečo vyššia. Na reálne čísla je ale ešte čas.